Euro 2024

«Οράνιε»… σφοντύλι!

Δεν ήταν εκδίκηση. Ήταν ταπείνωση! Με γκολάρες βγαλμένες από total football, η Ολλανδία έβαλε κάτω την άμοιρη Ισπανία και την έκανε να νιώθει τυχερή που γλίτωσε… μόνο με μια ξεγυρισμένη πεντάρα (5-1)!

Έχει και η εκδίκηση τα όρια της. Η Ολλανδία ωστόσο τα ξεπέρασε σήμερα!

Οι «οράνιε» δεν έδειξαν κανένα έλεος απέναντι στην Ισπανία και της ξεπλήρωσαν μ’ έναν ανεπανάληπτο εφιάλτη την ήττα στον τελικό του προηγούμενου Μουντιάλ (5-1).

Με εικόνα που θύμιζε total football και γκολ-ζωγραφιές από τους Φαν Πέρσι και Ρόμπεν (που σκόραραν δις) οι παίκτες του Φαν Χάαλ μπορούν να νιώθουν αδικημένοι που δεν έβαλαν και περισσότερα γκολ στο πτώμα των «φούριας ρόχας».

Για λύπηση οι Ίβηρες, προηγήθηκαν μ’ ένα «πέτσινο» πέναλτι και θα μπορούσαν να υποστούν ακόμα μεγαλύτερη πανωλεθρία αν οι Ολλανδοί ήταν εύστοχοι (και) στο τέλος του ματς.


Το ματς

Η εκδίκηση, λένε, είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο. Σήμερα μάθαμε όμως ότι μπορεί να σερβιριστεί και σε ποσότητα που… να μη χωράει στο πιάτο! Έχοντας στο μυαλό την απώλεια της κούπας προ τετραετίας, οι Ολλανδοί μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς. Απείλησαν πρώτοι (όταν ο Ρόμπεν έδωσε μισό γκολ στον Σνάιντερ, αλλά εκείνος δεν πίστεψε ποτέ ότι θα βάλει το άλλο μισό). Κι ήταν ενδεικτικό του ότι έτρωγαν σίδερα το τάκλιν του Φλάαρ, με το οποίο έκλεψε την μπουκιά απ’ το στόμα του Ντιέγκο Κόστα.

Δυστυχώς, όμως, οι… κλεψιές δεν σταμάτησαν εκεί. Διότι εκεί που έλεγες ότι δεν υπάρχει γελοιωδέστερο πέναλτι απ’ το χθεσινό της Βραζιλίας, ο Κόστα ξάπλωνε σαν πυροβολημένος από τάκλιν του Ντε Φράι. Κι ο Τσάμπι Αλόνσο ξετύλιγε με άνεση -απ’ τη βούλα- το δώρο του διαιτητή. Σήμερα όμως υπήρχε Θεός. Κι αφού οδήγησε τον Σίλβα να ξοδέψει ευκαιρία «τελειώνω το ματς», έδωσε φώτιση στον Φαν Πέρσι: Να φέρει (με μια ευλογημένη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά) ισορροπία στο παιχνίδι.

Αν αυτό το γκολ ωστόσο ήταν «όνειρο», αυτό που ακολούθησε για την Ισπανία ήταν εφιάλτης. Ταπείνωση βγαλμένη από φαντασίωση του χειρότερου εχθρού τους. Και μάθημα απ' αυτό που αξίζει σε υπερόπτες. Διότι αρκούσε να χορέψει… κλακέτες ο Ρόμπεν τους Πικέ και Ράμος, για να μπουν και οι υπόλοιποι Ολλανδοί στο χορό. Και να μη σταματήσουν, αν δεν ένιωθαν ότι ξέπλυναν με αρκετό «αίμα» την ήττα στον τελικό της προηγούμενης διοργάνωσης.

Όταν λοιπόν ο Ντε Φράι (έπειτα από επιθετικό φάουλ του Φαν Πέρσι) καθάρισε το ματς, οι «φούριας ρόχας» παρέδωσαν πνεύμα. Και το πλήρωσαν πολύ ακριβά. Διότι ο Φαν Πέρσι δεν άφησε ατιμώρητη την ολέθρια γκέλα του Κασίγιας. Ο Ρόμπεν -μ’ ένα ακόμα εκπληκτικό σόλο- δεν τον άφησε να πετύχει… περισσότερα γκολ στο αποψινό σόου. Και ο Κασίγιας -παρά την τραγική εικόνα του- αποδείχθηκε όντως «άγιος» στο τέλος. Γιατί ήταν εκείνος που έσωστε τους Ισπανούς από ένα σκορ που συναντάς μόνος σε ξεκίνημα αγώνα μπάσκετ.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Άλμπα, Ράμος, Πικέ, Αθπιλικουέτα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (63’ Πέδρο), Τσάβι, Σίλβα (78’ Φάμπρεγας), Ινιέστα, Ντιέγκο Κόστα (63’ Τόρες)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ντε Χέα, Ρέινα, Αλμπιόλ, Χάβι Μαρτίνεθ, Χουανφράν, Βίγια, Μάτα, Κόκε, Καθόρλα,

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Ίντι, Φλάαρ, Ντε Φράι, Γιάνμαατ, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Ντε Γκούζμαν (62’ Βάιναλντουμ), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (79’ Λενς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Φορμ, Κρουλ, Φερχόε, Φέλτμαν, Κόνγκολο, Κάουτ, Κλάσι, Φερ, Χούντελααρ, Μέμφις

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Αρένα Φόντε Νόβα», Μπαΐα

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x