Πόλο

«Όρθιος» στη Ρωσία ο Ολυμπιακός

Ισόπαλες με 10-10 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Κίνεφ Κίρισι στη Ρωσία, στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκας πόλο γυναικών.

«Ζωντανός» στο κυνήγι της πρόκρισης στο final four της Ευρωλίγκας πόλο γυναικών έμεινε ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκες αναδείχθηκαν ισόπαλες 10-10 εκτός έδρας με την ρωσική Κίνεφ Κίρισι και πλέον θέλουν τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ στη ρεβάνς στις 17/3 στο Παπαστράτειο, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην τελική τετράδα της διοργάνωσης.

Απόλυτα συγκεντρωμένες καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης παρέμειναν οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη, παρά το γεγονός πως οι Ρωσίδες ήταν αυτές που είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

Μάλιστα με ένα 3-0 σερί στα μέσα του τρίτο οκταλέπτου κατάφεραν να πάρουν τα ηνία στο προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι (7-6). Και παρά την προσωρινή ισοφάριση της Κίνεφ σε 7-7, δεν πτοήθηκαν και απέκτησαν εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων 9-7, φτάνοντας μία ανάσα από ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο ωστόσο οι Ρωσίδες έδειχναν μεγαλύτερη ψυχραιμία και έφεραν τούμπα το ματς περνώντας ξανά μπροστά στο σκορ με 10-9. Ωστόσο ένα γκολ της Ασημάκη διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (10-10), επέτρεψε στον Ολυμπιακό να φύγει αήττητος από την Ρωσία και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στο σύλλογο του Πειραιά.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-4, 3-5, 3-1

Κίρισι (Καμπάνοφ): Καρνάουκ, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 2, Σιμάνοβιτς 1, Ντιατσένκο 3, Κρίμερ 1, Χαμζάεβα, Κιρίλτσεβα, Ιακούσεβα, Σομπόλεβα, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα 2, Σμίκοβα

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Έγκενς 2, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Ασημάκη 5, Πλευρίτου Μ. 1, Έμολο 2, Πλευρίτου Β. Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Δείτε το βίντεο της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x