Betmasters

Όσο μπορεί ν΄ απειλεί η Βόλφσμπουργκ την Μπάγερν Μονάχου…

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr το ενδεχόμενο να μπορέσουν οι «πράσινοι» να κατακτήσουν το Σούπερ Καπ Γερμανίας, απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό τους.

Η Μπάγερν, δίχως να συναντήσει καμία αντίσταση, έκανε δική της την περυσινή Μπουντεσλίγκα. Η Βόλφσμπουργκ τερμάτισε στο -10, στη δεύτερη θέση, με την τελική διαφορά ν΄ αποτυπώνει πλήρως την απόσταση των δύο ομάδων. Όλα τα λεφτά για τους «λύκους», βέβαια, είναι το 4-1 στη «Φολκσβάγκεν Αρένα» την 30ή Γενάρη! Εκεί που με απίθανο παιχνίδι των Μπας Ντοστ και Κέβιν Ντε Μπρούιν διέλυσαν τους Βαυαρούς. Μπορεί η ομάδα του Ντίτερ Χέκινγκ να μην μπόρεσε ν΄ αμφισβητήσει ευθέως την πρωτοκαθεδρία της Μπάγερν, ωστόσο στο Κύπελλο έκανε μέγιστη πορεία κερδίζοντας το τρόπαιο, με 3-1, στον τελικό απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ του Κλοπ.

Aυτό ήταν και το δεύτερο DFB Pokal στην ιστορία της, στον δεύτερο τελικό μετά τον χαμένο του 1995 από την Γκλάντμπαχ. Ο τελικός του Σούπερ Καπ γίνεται στην έδρα της Κυπελλούχου ομάδας, επομένως το αβαντάζ της έδρας είναι με τη Βόλφσμπουργκ, η οποία, πάντως, είναι άμαθη σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Η Μπάγερν τα παίζει κάθε χρόνο, έχοντας δύο απώλειες τις ισάριθμες πρόσφατες σεζόν. Πέρυσι έχασε, με 2-0, από την Ντόρτμουντ, όπως και πρόπερσι με 4-2. Τελευταία της κατάκτηση αποτελεί το 2-1 κόντρα στην Μπορούσια, στις 12 Αυγούστου του 2012, στην «Αλιάνζ Αρένα». Αν βγει έξω από τη σούμα το 4-1 του περασμένου Ιανουαρίου, η Μπάγερν κάνει ό,τι θέλει τους «λύκους» στην παράδοση!

Τα δύο μεγέθη δεν μπορούν να συγκριθούν σε όνομα και φανέλα, με τη Βόλφσμπουργκ τώρα να βρίσκεται στη διαδικασία δόμησης των δύο αυτών σημαντικών στοιχείων. H μεγάλη προσθήκη των γηπεδούχων είναι ο επιθετικός Μαξ Κρούζε από την Γκλάντμπαχ, αντί δώδεκα εκατομμυρίων ευρώ. Σημείωσε, σε 32 συμμετοχές πέρυσι, έντεκα γκολ κι έδωσε εννέα ασίστ με την Μπορούσια! Το σημαντικό για τον Χέκινγκ είναι πώς δεν πουλήθηκε κανένας πρωτοκλασάτος παίκτης. Ο Κέβιν ντε Μπρούιν πολιορκήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι για να γυρίσει στην Αγγλία, όμως η πρώτη του θητεία στην Τσέλσι δεν τον… άφησε.

Η Μπάγερν εισέπραξε 34 εκατομμύρια από τις πωλήσεις των Σβάινσταϊγκερ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σακίρι στην Ίντερ κι έδωσε 67 για να πάρει τον Αρτούρο Βιδάλ από τη Γιουβέντους και τον Ντάγκλας Κόστα από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ο Βραζιλιανοπορτογάλος είχε τέσσερα γκολ και έξι ασίστ πέρυσι στο ουκρανικό Πρωτάθλημα με την πρώην ομάδα του. Μπορεί να βοηθήσει, ουσιαστικά και στις τρεις θέσεις της επίθεσης, όμως αγωνίζεται κυρίως δεξιά. Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα, η απουσία του Λουίς Γκουστάβο αποδυναμώνει τα χαφ της Βόλφσμπουργκ. Παίζει, όμως, ο Ντε Μπρούιν, ο οποίος ξεπέρασε ένα θέμα στη μέση του.

Ο Ντοστ δεν θ΄ αρχίσει, αφού τη θέση του βασικού φορ έχει πλέον ο Κρούζε. Στηρίγματά του θα είναι οι Σίρλε και Ντε Μπρούιν. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, από την άλλη, θα γνωρίσει την εσωστρέφεια στον τρίτο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Αν θα μείνει θα φανεί από την εξέλιξη της σεζόν, αν και δύσκολα θ΄ αλλάξει το κλίμα. Οι σχέσεις του με τη Γερουσία της Μπάγερν είναι μέτριες, επομένως θα πρέπει να κάνει… παπάδες η ομάδα του Μονάχου στο γήπεδο για να κλείσει στόματα. Οι απουσίες είναι πολλές, για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, με κυριότερες αυτές των Ντάντε στην άμυνα και Ριμπερί εμπρός. Ρόμπεν, Μπενατιά και Βιδάλ θα είναι απρόσμενο να βρεθούν στην ενδεκάδα ή ακόμη και να παίξουν. Οι προπονήσεις που έχουν κάνει με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους είναι ελάχιστες.

Υπάρχει, βέβαια, διαθέσιμος ο σπουδαιότερος παίκτης του συλλόγου, Τόμας Μίλερ, ο ικανός Λεβαντόφσκι μπροστά και ο Κόστα που ντεμπουτάρει. Σαφώς το Over 2,5 γκολ έχει τύχη και θα προτιμηθεί σαν μία πιο ασφαλής επιλογή. Καμία εκ των δύο φιναλίστ δεν είναι έτοιμη, η Βόλφσμπουργκ έχει την έδρα και διψά για το τρόπαιο, μα και για να μπει στο μάτι της Μπάγερν, ενώ ο Γκουαρδιόλα δεν έχει πάρει το εν λόγω Κύπελλο στη θητεία του στη Γερμανία. Το ζήτημα είναι ποιά Μπάγερν θα δούμε! Από εκείνη εξαρτάται η εξέλιξη του αγώνα. Λόγω των απουσιών, κυρίως, θα μπει πλάι στο ενδεχόμενο των γκολ και ο «άσος», ο οποίος πληρώνει εξαιρετικά κι αξίζει ένα μικρό ρίσκο.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
215. ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: OVER 2,5 (1,55)
215. ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: 1 (3,70)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x