Κύπρος

Όλο πιο κοντά…

Ότι μπορεί κάνει ο Απόλλων Λεμεσού για να βρίσκεται κοντά σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ για την κατάκτηση του κυπριακού πρωταθλήματος, μετά το 3-0 επί της Ανόρθωσης για την πέμπτη αγωνιστική των πλέι οφ.

Ο Απόλλων νίκησε 3-0 στη Λεμεσό την αδιάφορη Ανόρθωση, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής των πλέι οφ για την κατάκτηση του τίτλου και πλησίασε στο -5 τους πρωτοπόρους του γκρουπ, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ, ελπίζοντας στις επόμενες πέντε αγωνιστικές να τους «κλέψει» τον τίτλο. Αντίθετα, η «Κυρία» έχει ήδη ξεκινήσει τα πλάνα της για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 16’ με εκτέλεση πέναλτι του Σανγκόι, μετά από μαρκάρισμα του Άντιτς στον Γκιέ. Η Ανόρθωση είχε τις δικές της ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να σκοράρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καθοριστική η φάση στο 57΄, όταν ο Φοφανά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα όταν κοντρόλαρε την μπάλα με το χέρι. Ο Απόλλωνας εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα και πέτυχε δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Καρυπίδη στο 64'. Στο 75΄, ο Χαμντανί με σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Βαλβέρδε και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.


ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Ντανανάε, Μερκής, Καρυπίδης, Ρομπέρ, Χαμντανί, Μεριέμ (81' Γκουγιόν), Λόπες (85' Φράγκου), Ρέινα, Σανγκόι, Γκίε (78' Χάμπερ)

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Βαλβέρδε, Λοϊζίδης, Άντιτς, Σιέλης, Λαΐφης, Μαραγκός (66' Οχαγιόν), Μάκος (76' Γκαρσία), Μπεσέρα, Γκριγκαλασβίλι (66' Κάλβο), Φοφανά, Μακρής


Προβάδισμα για την έξοδο στο Europa League πήρε ο Ερμής Αραδίππου, που απέσπασε 3-3 από την Ομόνοια στη Λευκωσία σε ένα «χορταστικό» ματς και διατήρησε το +3 από τους πρωτευουσιάνους στην τέταρτη θέση.

Δύο γκολ για τους νικητές σημείωσε ο Αντρέ Σκέμπι (13΄, 50'), ενώ δίχτυα βρήκε και ο Λεάντρο (57΄). Για τον Ερμή, σκόραραν οι Ταγκμπατζούμι (48΄, 71΄) και Παπαθανασίου (85΄).

Στο 90΄+3 ο Ρούμπιο σκόραρε, όμως, ο πρώτος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Ασίς που του έδωσε την τελική πάσα.


ΟΜΟΝΟΙΑ: Μορέιρα, Κυριάκου, Σκαραμοτσίνο, Σερφά, Ασίς, Σερτζίνιο, Αντράντε (66΄ Αλαμπί), Εφραίμ, Σκέμπρι (80΄ Ρούμπιο), Φερνάντες (55΄ Μαρκάσα), Λεάντρο

ΕΡΜΗΣ: Αραμπατζής, Μαχράτζε, Αλίμι (81΄ Οκκάς), Ζάρκοβιτς, Σαμάρας, Ταραλίδης, Μοράν, Ντε Πίνα, Μπεμπά (69΄ Παπαθανασίου), Ταγκμπατζούμι, Μανού (55΄ Ενρίκε)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

ΑΠΟΕΛ 72

ΑΕΛ 72

Απόλλων 67

Ερμής 56

Ομόνοια 53

Ανόρθωση 38



Μεγάλα «διπλά» για τους Άρη Λεμεσού και Εθνικό Άχνας στην προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία. Ο πρώτος σάρωσε 4-1 την ΑΕΚ στα Κουκλιά και ξέφυγε με +4 από την προτελευταία θέση που οδηγεί στη δεύτερη κατηγορία, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής των πλέι οφ για την παραμένει στην κατηγορία, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι μόνο με «θαύμα» θα βρίσκονται και του χρόνου στα μεγάλα «σαλόνια».

Ο δεύτερος νίκησε με το εντυπωσιακό 4-3 στην έδρα της Νέας Σαλαμίνας και βρέθηκε στο +2 από τη Δόξα Κατωκοπιάς, που ήρθε 0-0 στην έδρα της με την αδιάφορη ΑΕ Κιτίου και έμεινε στην προτελευταία θέση, η οποία οδηγεί στη δεύτερη κατηγορία.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Νέα Σαλαμίνα 45

ΑΕ Κιτίου 42

Αρης 33

Εθνικός 32

Δόξα 30

ΑΕ Κουκλιών 22


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x