sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Όσοι έκαναν ποδαρικό στην ΑΕΚ με γκολ (video)

Το sport-fm.gr παρουσιάζει τους παίκτες της «Ένωσης» που ήταν νεοφερμένοι και έκαναν ποδαρικό με γκολ στο πρωτάθλημα, στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Δεν είναι και το πλέον σύνηθες, δύο μεταγραφικά αποκτήματα της ίδιας ομάδας, να σκοράρουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Αυτό συνέβη στο ΟΑΚΑ για λογαριασμό της ΑΕΚ, κάτι που είχε να συμβεί από την περίοδο 1999-00, όταν οι Τσίριτς και Δέλλας, είχαν σκοράρει στο 4-4 της «Ένωσης» με τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην Τούμπα, δηλαδή 16 χρόνια πριν.

Μαζί θα θυμηθούμε τα γκολ εκείνων των ποδοσφαιριστών που σκόραραν με το «καλημέρα» της καριέρας τους στην ΑΕΚ, στο πρωτάθλημα.

Του Κώστα Μιαούλη

ΑΕΚ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-0 (2015-16)
(27’ Βάργκας, 47’ Γκάλο)

Ο Ρόναλντ Βάργκας μετά από την ωραία ασίστ του Γιόχανσον ήταν εκείνος που άνοιξε λογαριασμό για την «Ένωση» στο 27ο λεπτό με τον Πλατανιά, ενώ ο Ροντρίγκο Γκάλο με έξοχη προσωπική προσπάθεια, διαμόρφωσε το 2-0 στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους, με ένα υπέροχο γκολ. Ήταν η πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, που δύο νεοφερμένοι σκόραραν σε πρεμιέρα πρωταθλήματος για την ΑΕΚ.

ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0 (2007-08)
(Μπλάνκο 79’&87’)

Ο «Ζορό» που αγαπήθηκε όσο λίγοι ποδοσφαιριστές από τους φίλους της «Ένωσης» ήταν εκείνος που έβγαλε την ΑΕΚ από πολύ δύσκολη θέση, στο ματς της πρεμιέρας της σεζόν 2007-08. Στο 79’ μετά από χαμένο τετ-α-τετ του Ριβάλντο με τον Μιχαηλίδη, θα πάρει την απόκρουση και με σουτ θα κάνει το 1-0, ενώ στο 87ο λεπτό, σε σουτ του Μανού που κόντραρε, με κεφαλιά θα γράψει το 2-0 και θα δώσει το πρώτο τρίποντο στην ΑΕΚ, εκείνη τη σεζόν.



ΑΙΓΑΛΕΩ – ΑΕΚ 0-1 (2003-04)
(19’ Οκκάς)

Μαζί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, αποτέλεσαν τις δύο μεγάλες μεταγραφές του καλοκαιριού του 2003. Ο Κύπριος άσος, στην πρεμιέρα με τα «κιτρινόμαυρα» για το πρωτάθλημα, αφού είχαν προηγηθεί τα ματς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με την Γκρασχόπερς, θα δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ, μέσα στην έδρα του Αιγάλεω, με ένα γκολ στο 19ο λεπτό.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 4-4 (1999-00)
(Τσίριτς 2’ πεν. 46’ Δέλλας)

Η ΑΕΚ έχει κάνει μεταγραφές αεροδρομίου με τον Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, να φέρνει στην «Ένωση» τον Ντράγκαν Τσίριτς. Ο Σέρβος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι θ’ ανοίξει το σκορ για την ΑΕΚ στο 2ο λεπτό, σε ένα από τα καλύτερα ματς πρεμιέρας όλων των εποχών σε πρωτάθλημα. Ο Τραϊανός Δέλλας, μετά από εκτέλεση φάουλ θα σκοράρει επίσης στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους με κεφαλιά, στο πρώτο του ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.



ΑΕΚ – ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 3-0 (1995-96)
(54΄ Μπατίστα)

Ο Ντανιέλ Μπατίστα στο ντεμπούτο της δεύτερης θητείας του στην «Ένωση» θα σκοράρει στην πρεμιέρα εκείνης της περιόδου, απέναντι στον Πανηλειακό. Θα δημιουργήσει το πρώτο γκολ για τον Κωστή, ενώ θα γράψει το 2-0 στο 54ο λεπτό με κοντινή προβολή. Το 3-0 έκανε στο 67’ ο Σαμπανάτζοβιτς.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 4-2
(Δημητριάδης 60’)

Η ΑΕΚ έχει βρεθεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος του 1991-92, με 4-0 πίσω στο σκορ, από τα γκολ του Τσιαντάκη και το χατ-τρικ του Προτάσοφ. Ο Τόνι Σαβέφσκι θα μειώσει σε 4-1 πριν κλείσει το πρώτο μέρος και το τελικό σκορ, θα διαμορφώσει ο Βασίλης Δημητριάδης στο 60ο λεπτό.)



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-2 (1987-88)
(Βασιλάκος 5’, Νίλσεν 83’)

Άλλη μια φορά που στα επαγγελματικά χρόνια, στην Τούμπα σκοράρουν δύο νέα αποκτήματα της ΑΕΚ. Ο Βασίλης Βασιλάκος με αριστερό σουτ είναι εκείνος που θ’ ανοίξει το σκορ. Ο ΠΑΟΚ θα φτάσει στην ανατροπή στο 74’, αλλά ο Χένρικ Νίλσεν με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ράικο Γιάνγιανιν θα γράψει το τελικό 2-2.



ΑΕΚ – ΚΑΒΑΛΑ 5-1 (1980-81)
(Γκέσιος 54’, 69’, Ελευθεράκης 88’)

Η ΑΕΚ θ’ αποκτήσει το καλοκαίρι του 1980 τον ακραίο επιθετικό του Ηρακλή, τον Δημήτρη Γκέσιο, που έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με δύο τέρματα σε εκείνο το 5-1 της ΑΕΚ, απέναντι στην Καβάλα. Γκολ θα σημειώσει και ο επί σειρά ετών άσος του Παναθηναϊκού, Κώστας Ελευθεράκης που μεταγράφηκε εκείνο το καλοκαίρι στην ΑΕΚ, για να διαμορφώσει το 5-0 (τελικό 5-1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x