Τένις

Οσταπένκο, το κορίτσι-θαύμα!

Έκανε το… θαύμα της η Οσταπένκο! Η μόλις 20 ετών Λετονή τενίστρια κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατέκτησε το Roland Garros επικρατώντας 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-3) της Χάλεπ και πήρε το πρώτο της τρόπαιο.

Τον λόγο για τον οποίο θα απασχολήσει το παγκόσμιο τένις απέδειξε η Γέλενα Οσταπένκο, που έγραψε ιστορία κατακτώντας το Roland Garros.

Θύμα της 20χρονης η Σιμόνα Χάλεπ της οποίας επιβλήθηκε με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-3) και πήρε το πρώτο τρόπαιο της καριέρας της, ενώ έγινε και η πρώτη Λετονή που κατακτά ένα Grand Slam.

Παράλληλα, η Οσταπένκο έγινε η πρώτη τενίστρια από το 1933(!) που κατακτά τρόπαιο ενώ δεν βρίσκεται στο κυρίως ταμπλό.

Ωστόσο, το παιχνίδι για την Οσταπένκο δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο, αφού η πιο έμπειρη και νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, Σιμόνα Χάλεπ, φαινόταν να την έχει ρίξει στα σχοινιά, αφού διαχειριζόταν άψογα το επιθετικό και γεμάτο ρίσκο παιχνίδι της Λετονής.

Η Ρουμάνα, λοιπόν, στο δέκατο γκέιμ του πρώτου σετ έκανε το μπρέικ, έκανε το 1-0 και έδει χνε να πηγαίνει τον αγώνα εκεί που θέλει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Οσταπένκο ολοκλήρωσε τον αγώνα με 54(!) αβίαστα λάθη, γεγονός που τελικά και προς έκπληξη όλων δεν της στοίχισε.

Στο δεύτερο σετ άρχισε, όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο, με την Χάλεπ να έχει το ρυθμό και την ψυχολογία φτάνοντας στο 3-0. Ωστόσο, η Οσταπένκο, αφού απέφυγε το μπρέικ για το 4-0 και έκανε το 3-1, πήρε φόρα και τελικά πήρε το σετ, κάνοντας το 1-1, εξέλιξη που έδωσε… φτερά στην ψυχολογία της.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, η Χάλεπ προηγήθηκε 3-1 και φαινόταν ότι ελέγχει τον αγώνα, αλλά με ασύλληπτα winners (σύνολο 54 στον αγώνα) η Οσταπένκο πραγματοποίησε απίστευτο σερί με 5-0 στα γκέιμ, κάνοντας το 6-3 στα γκέιμ και το 2-1 στα σετ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x