Κώστας Μιαούλης

Οταν η μπάλα τσουλάει γρήγορα, η ΑΕΚ κεντάει στο γήπεδο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την πεντάρα κόντρα στην Κασσιόπη και για τον Χιμένεθ που την Πέμπτη ψάχνει και μια ρεβάνς από τον εαυτό του για εκείνη τη μαύρη βραδιά στο Φάληρο.

Το χθεσινό κυριάκατικο απόγευμα δεν υπήρχε το κοινό που άξιζε για μια τέτοια χορταστική εμφάνιση. Κι επειδή κάτι που συμβαίνει για 3η φορά φέτος, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση, η σβελτάδα της ΑΕΚ στο επιθετικό κομμάτι πατηρήθηκε ξανά σε ματς που έλειπε ο Μάνταλος, με την Ενωση από χθες να διαθέτει και την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Το ρεζουμέ του συνδυαστικού ποδοσφαίρου με την ταχύτητα που αυτό παιζόταν μέσα στο γήπεδο, έβγαλε ένα ιδανικό οπτικό αποτέλεσμα. Πέντε τέρματα, το ένα καλύτερο από το άλλο, ακόμα δύο γκολ από τον Τσέχο Θωμά που τόσο λοιδωρήθηκε, δύο γκολ και εξαιρετική εμφάνιση από τον Μπακασέτα και φυσικά έναν Βάργκας να οργιάζει.

Το πολύ θετικό μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό είναι πως η ομάδα στα δυο επόμενα ματς, έβγαλε πολύ θετική αντίδραση. Τόσο την Πέμπτη σε κάποια διαστήματα, όσο και χθες έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έβαλε επτά γκολ και το βασικότερο: Πήρε από παίκτες της δεύτερης θεωρητικά ενδεκάδας, που όμως διαθέτει παίκτες ποιοτικούς και σίγουρα ορισμένοι εξ' αυτών στην πορεία της σεζόν έχουν αδικηθεί. Για μένα είναι και ακούγεται αστείο να θεωρείται αναπληρωματικός ο Βάργκας που πάντα δίνει πολύ ξεχωφιστή ποιότητα με τις ντρίπλες του και με τις σέντρες πάρε-βάλε. Όσο για τον Πέκχαρτ, θυμάμαι τι έχει ακούσει αυτός ο παίκτης και απλά γελάω.

Ο Τάσος Μπακασέτας δεν μπορεί να ξέχασε την μπάλα που έπαιξε πέρσι. Απλά το θέμα είναι πως μπορεί να παίξει αυτή τη θέση πίσω από τον επιθετικό και το πολύ σαν περιφερειακός στράικερ. Διαθέτει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Μάνταλο, δίνει την μπάλα πιο γρήγορα από τον αρχηγό και παίρνει θέση στον ελεύθερο χώρο, ώστε να είναι πάλι έτοιμος να υποδεχθεί την μπάλα.Τόσο απ' αυτόν, όσο και από τον Βάργκας περιμένω τώρα στο φινάλε της σεζόν, να δώσουν το κάτι παραπάνω, ώστε να πετύχει η ΑΕΚ τους στόχους της.

Η ΑΕΚ δείχνει έτοιμη για τη μεγάλη μάχη στο Καραϊσκάκη. Πιο πολύ με πείθει ο Μανόλο για το τι πρέπει να κάνει, όχι απλά για να πάρει ένα σκορ που θα δίνει ελπίδες για τη ρεβάνς, αλλά ακόμα και για να τελειώσει την πρόκριση από το πρώτο ματς. Θα είναι κρίμα και αμαρτία απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό, που για πρώτη φορά στην εποχή Μαρινάκη πέφτει κάτω από τους 70 πόντους ως τελική συγκομιδή και δεν μπορεί να κλειδώσει μαθηματικά τον τίτλο κόντρα στον Κομπότη, να τον αναστήσει και πάλι. Αν συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, θα μιλάμε γι' άλλο ένα ποδοσφαιρικό έγκλημα σαν αυτό που έκανε ο Κετσπάγια τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x