Τάσος Νικολόπουλος

Όταν κουνάς το δάχτυλο στο αφεντικό, θα σου κουνήσει το μαντήλι!

Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης στήριξε δημόσια τον Πάουλο Μπέντο, άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση. Όταν ο Πορτογάλος του κούνησε το δάχτυλο, αμέσως ήρθε και το διαζύγιο με τον Ολυμπιακό!

«Καμία ομάδα δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει μία κατάσταση, όταν χάνει δύο σημαντικούς παίκτες όπως ο Λούκα και ο Μπράουν». Τάδε έφη Πάουλο Μπέντο στη συνέντευξη Τύπου πριν τη ρεβάνς με την Οσμανλίσπορ στην Άγκυρα. Ο Πορτογάλος είπε αυτή την ατάκα την επομένη της δημόσιας τοποθέτησης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος τον αποθέωσε επειδή ανέδειξε παιδιά από τις Ακαδημίες του συλλόγου.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Τι είπε μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ; «Δεν θα το χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία, αλλά όταν χάνουμε τόσο καλούς παίκτες όπως ο Ιντέγε, ο Μιλιβόγεβιτς και ο Ομάρ, τότε θα έχει αντίκτυπο. Είμαστε διαφορετική ομάδα μετά τον Φεβρουάριο» ήταν τα λόγια του. Ουσιαστική διαφορά στις δύο δηλώσεις δεν υπάρχει. Αυτό που διαφέρει είναι ο χρόνος και ο… αντίπαλος.

Μετά την αποχώρηση του Ιντέγε και πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός έδωσε τρία παιχνίδια με Οσμανλίσπορ, Ατρόμητο και Πανιώνιο. Σε ποιο απ’ αυτά, θα υπήρχε γκρίνια για αυτούς που έφυγαν; Σε ποιο από αυτά θα γίνονταν ερωτήσεις για τους… φευγάτους. Σε κανένα. Γιατί στα δύο πρώτα, ήρθαν ισάριθμες προκρίσεις σε Europa League και Κύπελλο, ενώ η ήττα από τους «κυανέρυθρους» ήταν εκτός προγράμματος και θεωρήθηκε ανώδυνη.

Όμως, μετά την ήττα από μια ομάδα που θέλει να γίνει διεκδικήτρια του πρωταθλήματος, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Στην ερώτηση για αυτούς που έφυγαν, ο Πάουλο Μπέντο είπε αυτό ακριβώς που είχε πει και όταν ρωτήθηκε τις προηγούμενες φορές, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, ρωτήθηκε και για την εικόνα του αντιπάλου.

Αυτή ήταν η ερώτηση-κλειδί. Και ο Πορτογάλος τεχνικός με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει, είπε την αλήθεια. Είπε ότι ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε σε σχέση με τη δική του ομάδα, που αποδυναμώθηκε. Άδικο είχε; Όχι, αλλά θεωρήθηκε ότι «κουνάει το δάχτυλο» στο αφεντικό του, το οποίο τον είχε στηρίξει λίγες μέρες νωρίτερα. Και όταν αυτό δεν έχει συνηθίσει έτσι, εκείνο του… κουνάει το μαντήλι. Όπως συμβαίνει πάντα με όλα τα αφεντικά του κόσμου.

Την ώρα που ο Πάουλο Μπέντο έκανε αυτές τις δηλώσεις, ταυτόχρονα είχε ξεκινήσει να γράφεται το κείμενο της λύσης της συνεργασίας τους. Η αντίστροφη μέτρηση, βέβαια, είχε αρχίσει στις 21 Φεβρουαρίου με τις ευχαριστίες του Βαγγέλη Μαρινάκη για την ανάδειξη των παιδιών από τις Ακαδημίες και επιβεβαιώθηκε πέντε μέρες αργότερα, με τη δημόσια στήριξή του, μετά την ήττα από τον Πανιώνιο. Ένας προπονητής δεν θέλει στήριξη από τη διοίκηση, αλλά εμπιστοσύνη. Και μάλλον αυτήν δεν την είχε ποτέ…

Υ.Γ.: Υπάρχουν πολλοί αγωνιστικοί λόγοι για να απομακρυνθεί ο Πάουλο Μπέντο. Η διοίκηση επέλεξε να το κάνει, μετά τις αιχμηρές προς αυτήν δηλώσεις. Το δάχτυλο και το μαντήλι που λέγαμε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x