Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν ο Βαλβέρδε «ξεπέρασε» τα ιατρικά τεστ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr μία ιστορία ιατρικών εξετάσεων που είχε όμως «άλλο» τέλος…

***Αφού έγινε…viral το θέμα του Μποκανί με τα ιατρικά κι εργομετρικά τεστ, νομίζω ότι ήρθε η ώρα, μετά από…μόλις έξι χρόνια (!), να γράψω την καλύτερη ιστορία που έχει υπάρξει σχετικά με τέτοια υπόθεση στον Ολυμπιακό!

***Μιλάμε για καλοκαίρι του 2011. Ο γιατρός του Ολυμπιακού Χρ. Θέος παίρνει οδηγία από τη διοίκηση να πάει στην Ισπανία για να τσεκάρει τον Ορμπάϊθ, που αποτελούσε θερμή μεταγραφική εισήγηση του Βαλβέρδε. Παίρνει λοιπόν το αεροπλάνο και φτάνει στην Ισπανία. Κι αρχίζει να «ψάχνει» τον Ορμπάϊθ. Τι βρήκε; Χιαστούς και στα δύο γόνατα κι εγχειρισμένο και τον αστράγαλο!

***Τι να κάνει ο γιατρός, σηκώνει το τηλέφωνο και καλεί προβληματισμένος τον Βαλβέρδε. «Ερνέστο, συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να ανάψω πράσινο φως με όλα αυτά που έχει ο συγκεκριμένος παίκτης. Θα ενημερώσω τη διοίκηση ότι έχει ‘το και το’ και ότι από εμένα είναι κόκκινο».

***Τι απάντηση είχε δώσει ο Βαλβέρδε; «Ντόκτορ μην αγχώνεσαι. Κάνε εσύ τη δουλειά σου, αλλά αυτό το παιδί το ξέρω εγώ καλά. Θα είναι όλα εντάξει. Η μεταγραφή θα γίνει και υπεύθυνος θα είμαι εγώ».

***Τη συνέχεια την ξέρετε. Η διοίκηση παρά την (εύλογα) αρνητική έκθεση του γιατρού έκανε δεκτή την εισήγηση του Ερνέστο κι έφερε τον Ορμπάϊθ, παρότι μάλιστα ήταν 32 στα 33. Κι ο Ισπανός όχι μόνο έπαιξε μία σεζόν σούπερ στον Ολυμπιακό (32 ματς βασικός και τέσσερα αλλαγή),αλλά κι έκανε «πλούσια» μεταγραφή στη Ρούμπιν κι έπαιξε κι εκεί καλά μία σεζόν, για να σταματήσει τα ποδόσφαιρο στα 34, αφού ήταν πια πολύ ταλαιπωρημένα τα πόδια του και δεν ήθελε να κοροϊδεύει ο άνθρωπος.

***Ο γιατρός είχε κάνει σωστά τη δουλειά του, ανέλυσε τον ιατρικό φάκελο του υποψήφιου στόχου, επισήμανε την κατάσταση του κι από εκεί και πέρα αποφάσισε η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή. Μόνο που στην περίπτωση του Ορμπάϊθ υπήρχε μία…λεπτομέρεια: Ο Βαλβέρδε ήξερε πρώτον ότι ο παίκτης ήταν πολύ καλός επαγγελματίας, δούλευε καλά, ήταν συνεπής, πρόσεχε τη ζωή του κλπ, κλπ και δεύτερον ότι ο συμπατριώτης του παρά τα προβλήματα τραυματισμών του προέρχονταν από μία σεζόν στην οποία είχε παίξει 19 ματς βασικός κι άλλα 10 αλλαγή σε επίπεδο Πριμέρα…

***Ποιος θα μπορούσε να κάνει τώρα κάτι ανάλογο με τον Αφρικανό Μποκανί των 14 αγώνων και των δύο τραυματισμών την φετινή σεζόν και της αποχής ουσιαστικά από τα παιχνίδια εδώ και ακριβώς τέσσερις μήνες, την στιγμή που ο Ολυμπιακός θέλει «έτοιμο» σέντερ φορ τέλη Ιουλίου;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x