Μπάμπης Χριστόγλου

Όταν ο Γκαρθία αγνάντευε σαν συνταξιούχος την ακροθαλασσιά

Ο Μπάμπης Χριστόγλου καυτηριάζει τη διαιτησία, αλλά κυρίως την έλλειψη ψυχής των παικτών του Ολυμπιακού και την απάθεια του Όσκαρ Γκαρθία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Να την κάνουμε, ρε μάγκες, την κουβέντα για το πέναλτι που πήρε ο Παναθηναϊκός. Πέτσινο ήταν και μάλιστα πολύ πέτσινο. Τόσο πέτσινο που αν είχε κάνει το λάθος να το δώσει κανένας κόρακας στον Ολυμπιακό θα είχε γίνει κανονική επανάσταση. Να την τελειώσουμε την κουβέντα αυτή, όμως, όσο είναι καιρός και να πούμε και τα σοβαρά… Και στο δικό μου το μυαλό τα σοβαρά είναι αλλού και όχι στο πόσα εκατοστά μέσα ή έξω γίνεται μια παράβαση.

Τα σοβαρά στην περίπτωση του Ολυμπιακού είναι ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές του παρουσιάζονται προκλητικά αδιάφοροι. Βλέπεις, για παράδειγμα, τον Οφόε να κόβει βόλτες σε από το ξεκίνημα του ματς και να παίζει λες κι έχει τραβηγμένο το χειρόφρενο. Πού; Σε ένα ματς στο οποίο υποτίθεται ότι όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν δεσμευτεί ότι θα τα δώσουν όλα, ότι θα ματώσουν, ότι θα σκιστούν για να πάρουν το ντέρμπι.

Θέλανε, λέει, να κάνουν σερί επτά νικών μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος και να διεκδικήσουν όσες πιθανότητες είχαν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος άσχετα αν θα τους αφήσουν οι δικαστές και οι δικηγόροι. Και μπήκαν μέσα στο γήπεδο χωρίς ψυχή, χωρίς παλμό, χωρίς ένταση. Ήταν 11 ακούνητοι για 45 λεπτά… Από το 61’ και μετά δε το πράγμα χειροτέρεψε. Με εξαίρεση δύο φάσεις στην κόντρα οι 11πλουσιοπάροχα αμοιβόμενοι παίκτες του Ολυμπιακού έγιναν παιχνιδάκι από τους 10 απλήρωτους παίκτες του Παναθηναϊκού. Γιατί από το γήπεδο τη μυριζόσουν ότι θα γίνει δουλειά.

Έβλεπες τους παίκτες του Παναθηναϊκού να προσπαθούν να κάνουν κάτι μέσα στο γήπεδο και απέναντι έβλεπες κάτι τύπους να παίζουν λες και το ματς ήταν φιλικό προετοιμασίας και μάλιστα από τα πρώτα. Πάλι καλά δηλαδή που είχαν και τα κορδόνια τους δεμένα.

Και αυτός ο Τζούρτζεβιτς… Ή κάποιος μας δουλεύει ή το παλικάρι έχει κάνει μεταμόσχευση κουτουπιέ από την ώρα που ήρθε στον Ολυμπιακό. Δεν γίνεται να δηλώνεις επιθετικός και να προτιμάς να πασάρεις κάπου στον χωροχρόνο αντί να σουτάρεις κι ενώ είσαι μέσα στην περιοχή. Όπως επίσης δεν γίνεται να ψάχνεις το γκολ με το κιάλι και να πας να μιμηθεί τον Τζιοβάνι. Θα εκτεθείς ρε μπαγάσα…

Όπως επίσης δεν γίνεται, μίστερ Γκαρθία, να βλέπεις ότι δεν δουλεύει το παραμικρό και να αργείς να σοκάρεις την ομάδα. Βγάλε τον περιπατητή Οφόε πιο γρήγορα, βάλε τον Φορτούνη, βάλε τον Μάριν, βάλε κάτι, τέλος πάντων, μπας και το αλλάξεις γρήγορα. Τι κάθεσαι και αγναντεύεις σαν τον συνταξιούχο στην ακροθαλασσιά και μετράς τα κύματα; Κάτσε, λοιπόν, κι εσύ αραχτός και αγνάντευε τον Μουνιέ και τον Ινσούα να σου κάνουν καρδούλες…

Δείτε το τελευταίο «επεισόδιο» στο BAM TV

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x