Euro 2024

Όταν ο Λουίς ντύθηκε… Κριστιάνο (video)

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γκολ που πέτυχε ο Νταβίντ Λουίς με την Κολομβία, αφού ο τρόπος που εκτέλεσε το φάουλ και το αποτέλεσμα (έφτασε τα 104 χλμ./ώρα) θύμισε σε μεγάλο βαθμό Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στην «μεγάλη» Λατινοαμερικανική αναμέτρηση της φάσης των «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οικοδέσποινα Βραζιλία κατάφερε ενάντια στην Κολομβία να εξασφαλίσει το εισιτήριο στα ημιτελικά του θεσμού έπειτα από 12 χρόνια. Πρόσωπο του αγώνα από κάθε άποψη ο Νταβίντ Λουίς.

Κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Παρί Σεν Ζερμέν μπόρεσε να χαρίσει δύο από τις σπουδαιότερες στιγμές του φετινού Μουντιάλ. Η μια είναι η κίνησή του στην λήξη του αγώνα, να αγκαλιάσει τον Χάμες Ροντρίγκες και να δώσει το έναυσμα στο κοινό να τον χειροκροτήσει, ενώ η άλλη είναι φυσικά το γκολ που πέτυχε.

inner

Στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης με τους «καφετέρος», ο 27χρονος αμυντικός έκανε το 2-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 31 μέτρα, με την μπάλα να εκτοξεύεται με 104 χιλιόμετρα την ώρα και τον Οσπίνα να προσπαθεί να αποκρούσει χωρίς αποτέλεσμα.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο Λουίς σκοράρει από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η πρώτη ήταν στις 23/12/12 σε έναν αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ, όπου με την φανέλα της Τσέλσι σκόραρε ενάντια στην Άστον Βίλα. Η άλλη ήταν στις 24/4/13 όταν έκανε το 1-2 εκτός έδρας με την Βασιλεία κι έδωσε το προβάδισμα στους «μπλε» στα ημιτελικά του Europa League.



Μετά τον αγώνα με την Κολομβία, ο Σκολάρι αποκάλυψε πως ο κεντρικός αμυντικός της «σελεσάο» έχει μελετήσει πάρα πολύ στο κομμάτι της τεχνικής και οι εκτελέσεις του θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό αυτές του Ντρογκμπά, του Ρονάλντο, του Μπέιλ ή ακόμα και του Ζουνίνιο.

Να θυμίσουμε πάντως πως αυτό ήταν το πρώτο γκολ της εθνικής Βραζιλίας από απευθείας εκτέλεση φάουλ σε Μουντιάλ μετά από αυτό του Ροναλντίνιο το 2002 κόντρα στην Αγγλία.

Επιμέλεια: Αντώνης Διβόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x