sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η ανατροπή του αιώνα που έκανε τον Ολυμπιακό «αυτοκράτορα» στην Πόλη (pics/video)

Ήταν 13 Μαΐου το 2012. Ο Πρίντεζης θα πάρει τη μπάλα 1.6" πριν τραγουδήσει η χοντρή κυρία και με το «πεταχτάρι» του θα γράψει ιστορία.

Είναι μια μέρα που στα καλεντάρια των φίλων του Ολυμπιακού είναι σημειωμένη με κόκκινο... ή μάλλον με χρυσό στυλό. Γιατί; Γιατί ο Ολυμπιακός έμελλε εκείνη τη μέρα, στις 13 Μαΐου του 2012, στην «βασιλεύουσα» των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, να στεφθεί αυτοκράτορας του ευρωπαϊκού μπάσκετ για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Απέναντι στο αδιαφιλονίκητο φαβορί, την μεγάλη ΤΣΣΚΑ, η ομάδα του Ίφκοβιτς θα κοιτάξει στα μάτια το «θεριό» και θα επαναλάβει τον βιβλικό μύθο του Δαυίδ με τον Γολιάθ. Το απόλυτο μπασκετικό θαύμα, έμελλε να είναι... ερυθρόλευκο, με τον Ολυμπιακό να σηκώνει την κούπα στον ουρανό της Πόλης.

inner

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, θα βρεθεί στο Final Four της Κωνσταντινούπολης, αφού προηγουμένως είχε αποκλείσει τη Σιένα σε μια εντυπωσιακή σειρά.

Πρώτο εμπόδιο η Μπαρτσελόνα στο δρόμο προς το έπος, με τον Ολυμπιακό να είναι από την αρχή το απόλυτο αουτσάιντερ. Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε πάει στην Πόλη για να δει τα αξιοθέατα. Με πρώτο βιολί τον Βασίλη Σπανούλη, που πέτυχε 21 πόντους, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 68-64 των «μπλαουγκράνα» και σφράγισαν το εισιτήριο για τον τελικό της 13ης Μαΐου.

inner

Ήταν η μέρα που οι τοίχοι και τα σοκάκια της «βασιλεύουσας», που έχουν να σου πουν ένα σωρό ιστορίες για βασιλιάδες και θρύλους, έμαθαν κάτι καινούριο... για έναν αληθινό «θρύλο» που έγραφε μια νέα ιστορία.

Η ΤΣΣΚΑ θα μπει στο παιχνίδι σαν το απόλυτο φαβορί. Η εικόνα της στο πρώτο μέρος τρόμαζε, με το 34-20 του ημιχρόνου να δείχνει ότι πάμε για πρόωρη απονομή.

Στο 28’ όμως και ενώ το σκορ ήταν στη μεγαλύτερη διαφορά του, στους 19 πόντους (53-34) οι θεοί και οι δαίμονες της Πόλης θα συντελέσουν στο να γίνει η απόλυτη ανατροπή.



Η ομάδα του Ίβκοβιτς, μετά από εκείνο το τάιμ άουτ που άλλαξε την ιστορία θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια και με ένα επιμέρους 28-8 θα δείξει ότι πέθανε και αναστήθηκε.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ήταν η ώρα να γραφτεί ο συγκλονιστικός επίλογος μιας ιστορίας στην οποία ήταν δεδομένο πως πρωταγωνιστής ήταν ο Ολυμπιακός.

inner

Ο Σισκάουσκας 9,7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, θα πάει στη γραμμή μετά από φάουλ του Σπανούλη, αλλά η μπάλα θα ζυγίζει ένα τόνο. Χαμένες και οι δύο βολές για τον Λιθουανό με τον Ολυμπιακό να κάνει επίθεση.

Και η ιστορία γράφεται... Σπανούλης, Πρίντεζης, «πεταχτάρι» και 62-61 με τον Ολυμπιακό να στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία του.



Τα δεκάλεπτα: 10-7, 34-20, 53-40, 61-62

ΤΣΣΚΑ (Γιόνας Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 15(4), Λαβρίνοβιτς 5, Σισκάουσκας 8, Κρστιτς 11, Κιριλένκο 12(1), Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 3, Κάουν 2, Κριάπα 3(1), Γκόρντον 2.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς, Άντιτς 7, Σπανούλης 15(2), Ντόρσεϊ, Κέσελ 3(1), Παπαδόπουλος, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 19(3), Μάντζαρης 3(1), Σλούκας 4(1), Λο.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x