Στίβος

Όταν όλος ο κόσμος υποκλίθηκε στον Κεντέρη (video)

«Ανεβαίνει τώρα, ο Κεντέρης, ο Κεντέρης είναι πρώτος, χρυσός Ολυμπιονίκης, είναι απίστευτο!»… Μια τέτοια μέρα πριν από 15 χρόνια ο «γιος του ανέμου» αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ.

Η 28η Σεπτεμβρίου είναι ημερομηνία ορόσημο για τον ελληνικό αθλητισμό. Όσα διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι του 2004 πριν από τη διεξαγωγή των Αγώνων της Αθήνας (υπόθεση για την οποία μετέπειτα απαλλάχθηκε όλων των κατηγοριών), μπορεί να έδωσαν άκομψο τέλος στην καριέρα του Κώστα Κεντέρη αλλά αυτό δεν μειώνει σε τίποτα το σπουδαίο επίτευγμά του μια τετραετία πριν, στο Σίδνεϊ το 2000:

Σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των σπριντ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα των 200 μέτρων και ανάγκασε όλο τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί του. Δεν υπήρχαν τα σημερινά μεγαθήρια, το διακοσάρι έψαχνε τον νέο μεγάλο πρωταγωνιστή και ο Κεντέρης με νέο ατομικό και πανελλήνιο ρεκόρ 20.09 (το έφτασε στο 19.85) με κόντρα άνεμο 1.1 τρέχοντας στην 5η διαδρομή τερμάτισε πρώτος αδυνατώντας κι ο ίδιος να πιστέψει τι είχε πετύχει.

Ήταν ο μοναδικός λευκός της κούρσας και χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα στον στίβο μετά το 1912 όταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας ήταν νικητής στο μήκος άνευ φόρας.

Θυμηθείτε την ιστορική κούρσα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x