Μουντομπάσκετ 2014

Όταν σοβαρεύτηκε, προκρίθηκε

Όταν σοβαρεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο, η Σλοβενία επικράτησε άνετα της Νότιας Κορέας 89-72, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου του Μουντομπάσκετ και προκρίθηκε στους «16».

Η Σλοβενία επικράτησε άνετα της Νότιας Κορέας 89-72, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και, με «τρία στα τρία» στο γκρουπ, προκρίθηκε από τώρα στη δεύτερη φάση, περιμένοντας την οριστική της θέση και τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει.

Αντίθετα, οι Ασιάτες με «0 στα τρία» «αποχαιρετούν» τη διοργάνωση και επιστρέφουν στη χώρα τους.

Οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς σοβαρεύτηκαν στην τρίτη περίοδο, απέκτησαν μια διαφορά 15 πόντων και τη διατήρησαν σταθερά, την ώρα που στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκαν να χάνουν σταθερά.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Γκόραν Ντράγκιτς με 22 και Ομιτς με 13 πόντους, ενώ από τους Κορεάτες ξεχώρισε ο Λι με 12 πόντους.

Οι Κορεάτες έβαλαν δύσκολα στους Σλοβένους στην αρχή της αναμέτρησης και προηγήθηκαν 7-2 με τον Λι, όμως δέχτηκαν ένα σερί 7-0 και βρέθηκαν στο -2, με το ματς να πηγαίνει πόντο πόντο πλέον. Στο 12-11, ένα σερί 4-0 των Ασιατών τους έφερε στο +5. Όμως, στη συνέχεια, η καλή άμυνα των πράσινων» και η κυριαρχία τους στα ριμπάουντ τους βοήθησαν να κάνουν ένα σερί 5-0 και να ισοφαρίσουν, πριν ο Χέο κάνει το 21-18 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Η εκατέρωθεν αστοχία στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου έφερε το ματς πόντο πόντο, όμως οι Κορεάτες ξέφυγαν με +3, την ώρα που οι Σλοβένοι αστοχούσαν από το τρίποντο και, έτσι, διατηρούσαν ένα +1 με +3 σε εκείνο το διάστημα. Ένα σερί 6-0 των παικτών του Γιούρι Ζντοβτς έφερε το +4 για τους Σλοβένους, όμως εκεί δέχτηκαν ένα 5-0 και οι Κορεάτες προηγηθήκαν με +1 με πρωταγωνιστή τον Οχ. Ξανά, οι δυο ομάδες άρχισαν να πηγαίνουν πόντο πόντο, με τον Ζόραν Ντράγκιτς να ολοκληρώνει το ημίχρονο στο +1 για την ομάδα του.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι δυο ομάδες εξακολουθούσαν να συμβαδίζουν στο σκορ, μέχρι οι Σλοβένοι να κάνουν ένα 5-0 σερί και να προηγηθούν προσωρινά με +5. Ο Λόρμπεκ με προσωπικό σερί έφερε το +9 και ο Ομιτς το +11, με τη διαφορά να ανεβοκατεβαίνει στο +9 με +11 σε εκείνο το διάστημα, μέχρι ο Ομιτς να τη φέρει στο +13 και ο Γκόραν Ντράγκιτς στο +15, αφού οι Σλοβένοι είχαν βρει τον δρόμο από την περιφέρεια. Η διαφορά όλο και αυξανόταν πλέον και το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +14.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Κορεάτες μείωσαν στο -12 και στο -10, όμως οι Σλοβένοι βρήκαν τις λύσεις στο πρόσωπο του Γκόραν Ντράγκιτς και έφτασαν στο +17 με τον Μπάλαζιτς με τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους προαναφερόμενους. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +15 με +18, με τον Λόρμπεκ να τη φέρνει στο +20, έχοντας πάρει τη «σκυτάλη» του σκοραρίσματος και το τελικό +17 ήταν αναπόφευκτο.


Τα δεκάλεπτα: 21-19, 39-40, 56-70, 72-89

Ν. ΚΟΡΕΑ: Μουν 8, Παρκ 6, Ντ. Γιανγκ 3, Τ. Κιμ 5, Λι 12, Σ. Κιμ 2, Τσο 8, Χ.Γιάνγκ 4, Τζ.Κιμ 5, Χέο 7, Οχ 8, Τ. Κιμ 4

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Μπάλαζιτς 11, Σλόκαρ 1, Μούριτς 3, Μπλάζιτς 4, Ζούπαν 8, Γκ. Ντράγκιτς 22, Ζ. Ντράγκιτς 13, Λόρμπεκ 14, Ομιτς 13

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x