Τένις

Ούτε ο Φέντερερ μπορεί να σταματήσει τον Κύργιο!

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του πήρε ο Νικ Κύργιος, καθώς επικράτησε του Ρότζερ Φέντερερ με 2-1 σετ στο τουρνουά τένις της Μαδρίτης. Επόμενος αντίπαλός του την Πέμπτη (7/5) ο Τζον Ίσνερ.

Τον κόσμο του τένις σόκαρε ο Νικ Κύργιος. Ο 20χρονος Ελληνοαυστραλός υπέταξε έπειτα από περίπου δυόμιση ώρες τον κατά πολλούς σημαντικότερο τενίστα όλων των εποχών και Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή τη στιγμή, Ρότζερ Φέντερερ με 2-1 σετ και τον άφησε πρόωρα εκτός συνέχειας από το τουρνουά της σειράς ATP World Tour Masters 1000 στη Μαδρίτη. Το ματς ήταν τόσο ισορροπημένο που και τα τρία σετ κρίθηκαν στο tie break.

Τις… άγριες διαθέσεις του έδειξε από νωρίς ο Κύργιος, καθώς έκανε break στο πρώτο game του αγώνα και προηγήθηκε με 5-3. Εκείνη τη στιγμή ο Ελβετός σταρ κατάφερε να σώσει την παρτίδα και «έσπασε» το σερβίς του Ελληνοαυστραλού, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Στο tie break ο Κύργιος έχασε την ψυχραιμία του με μία λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή, με αποτέλεσμα ο Φέντερερ να επικρατήσει με 7-2 και να κάνει το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Φέντερερ μπήκε με φόρα για να τελειώσει το παιχνίδι κάνοντας το break στο δεύτερο game και απέκτησε προβάδισμα 2-0. Η απάντηση του Κύργιου ήταν άμεση και ισοφάρισε σε 2-2. Έτσι, με τους δύο τενίστες να αξιοποιούν το σερβίς τους οδηγήθηκαν ξανά στο tie break. Εκεί ο ταλαντούχος 20χρονος άσος έκανε γρήγορα το 5-0 και παρά την αντεπίθεση του Φέντερερ που μείωσε σε 6-5, πήρε το game με 7-5 και ισοφάρισε σε 1-1 στα σετ.

Το τρίτο σετ δεν απογοήτευσε τους φίλους του τένις. Οι δύο τενίστες έδωσαν μεγάλη μάχη για να αποφύγουν το λάθος και να πάρουν τη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό πως κανείς από τους δύο δεν έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλό του να φτάσει κοντά στο break, ενώ είχαν χαρακτηριστικά χαμηλά ποσοστά στις επιστροφές. Αναπόφευκτα λοιπόν ο νικητής θα κρινόταν στο tie break. Ο Κύργιος ήταν συγκλονιστικός για μία ακόμα φορά και κατάφερε να ξεπεράσει τελικά το εμπόδιο του Φέντερερ με 14-12 παίρνοντας την «επική» νίκη με 2-1. Αυτό ήταν το πρώτο μεταξύ τους ματς, αλλά από ότι φαίνεται δεν θα είναι το τελευταίο, αφού το μέλλον ανήκει στον Ελληνοαυστραλό άσο που αναμένεται να μπει σύντομα στην πρώτη 30άδα της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς αυτή τη στιγμή είναι στο Νο35.

Στον επόμενο γύρο ο Κύργιος θα βρει αντιμέτωπο τον Τζον Ίσνερ, Νο30 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος επικράτησε με 2-1 (7-6, 6-7, 6-1) σετ του Βραζιλιάνου, Τόμας Μπελούτσι.

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x