Κώστας Νικολακόπουλος

Όχι πλέι οφ: Πρωτάθλημα με 18, με Άρη κι Ηρακλή!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εκφράζει μέσα από το sport-fm.gr την άποψη του για το… νέο ελληνικό πρωτάθλημα.

• Θα ήθελα να καταθέσω μία άποψη τώρα, παρότι θα ήταν πιο... πιασάρικη μετά τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου και στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ. Όμως, προτιμάω να τα βλέπουμε όλα πιο ψύχραιμα.

• Δεν είχα κρύψει ποτέ την γνώμη μου, εδώ και χρόνια, ότι ίσως να ήταν καλό για το πρωτάθλημα μας, να γίνονταν πλέι οφ και με τη συμμετοχή του πρώτου της βαθμολογίας, ώστε να υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο φινάλε της σεζόν, καθότι στόχος θα ήταν ο τίτλος κι όχι απλά η δεύτερη θέση.

• Αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως που λέμε, νομίζω ειλικρινά ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντέχει πλέι οφ, ειδικά για το πρωτάθλημα. Όπως αποδεικνύεται, δεν είμαστε για πάνω από δύο ντέρμπι τη σεζόν μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ κλπ,κλπ.

• Είδαμε τι έγινε στο τρίτο φετινό παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, στο Βόλο... Είδαμε ότι το τρίτο φετινό παιχνίδι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ διακόπηκε... Είδαμε ότι για το τρίτο φετινό παιχνίδι Ολυμπιακού-ΑΕΚ ο Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί πρωτόδικα με τέσσερις αγωνιστικές και για το τέταρτο με άλλη μία αγωνιστική!..

• Το ένα θέμα λοιπόν είναι αυτό. Η τεράστια επικινδυνότητα του εγχειρήματος, ιδίως με το διακύβευμα πια ολόκληρου τίτλου πρωταθλητή. Άμα είναι να γίνεται σκοτωμός, δεν "λέει".

• Το δε άλλο θέμα είναι η διοργάνωση αυτή καθ΄ εαυτή, που λόγω έλλειψης ημερομηνιών, γίνεται τώρα με έξι παιχνίδια για την κάθε ομάδα μέσα σε 18 ημέρες! Και το ίδιο θα γίνει και με τα πλέι οφ για την πρωτιά, απλά με δέκα παιχνίδια μέσα σε 30 ημέρες!

• Συγνώμη, αλλά αυτά δεν είναι πλέι οφ. Είναι εξόντωση των ομάδων. Και δεν μπορεί κιόλας να κριθεί έτσι ένας τίτλος. Με δέκα παιχνίδια σε 30 ημέρες.

• Ακόμη και για τους οπαδούς δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο! Έχετε δει, εξάλλου, τα εισιτήρια που κόβονται στα πλέι οφ; Να πάρουμε τα φετινά; ΑΕΚ-ΠΑΟ 5.300, ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 6.300, ΑΕΚ-Πανιώνιος 3.500, ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 4.100, Πανιώνιος-ΠΑΟ 1.900, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 15.000 (μόνο και μόνο επειδή είχε πάρει ο ΠΑΟΚ λίγες ημέρες πριν το Κύπελλο από την ΑΕΚ στο Βόλο)… Τα νούμερα παραπέμπουν σε κατάθλιψη...

• Επειδή, όμως, καταλαβαίνω ότι έχει θέμα η NOVA, που βάζει τα ωραία της τα λεφτά, δηλαδή των συνδρομητών της, όπως εγώ, και λογικά θέλει περισσότερες από 30 αγωνιστικές, ίσως είναι μια λύση πρωτάθλημα πάλι με 18 ομάδες, άρα 34 αγωνιστικές.

• Πάντα κατά την άποψη μου, θα μπορούσε φέτος να πέσει μόνο η ουραγός Βέροια, να μείνουν ο Ηρακλής, όπως κι ο Λεβαδειακός, και να ανέβει κι ο Άρης, σαν τρίτος της Β΄κατηγορίας, μαζί με Απόλλωνα και Λαμία.

• Άλλη αίγλη έχει ένα πρωτάθλημα με Άρη κι Ηρακλή. Κι όταν με το καλό ανέβει κι ο ΟΦΗ ή αργότερα κι η Παναχαϊκή, θα είναι ένα ακόμη πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Με δυνατή επαρχία, με όλη τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε καταλάβει, παρεμπιπτόντως, ότι του χρόνου η Θεσσαλονίκη θα έχει μόνο τον ΠΑΟΚ;

• Για να μη γίνει καμία διευκρίνιση, αυτά δεν τα γράφω ως ρεπόρτερ του Ολυμπιακού-δεν εκφράζω θέσεις του Ολυμπιακού. Απλά είναι δικές μου σκέψεις, που νομίζω πως έχουν ένα νόημα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x