Stoiximan Super League

Παντελίδης: «Στο γήπεδο μας, εμείς κάνουμε κουμάντο»

Στην ιδιαίτερη δυναμική που έχουν οι «Ζωσιμάδες» στάθηκε ο Σάββας Παντελίδης μιλώντας ενόψει του ματς πρωταθλήματος με την Skoda Ξάνθη.

Ο Σάββας Παντελίδης έχει στηρίξει πολλά στην δυνατή έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα αφού εκεί οι παίκτες του παρουσιάζονται διαφορετικοί και περισσότερο βελτιωμένοι. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως πρέπει οι Ηπειρώτες να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και σοβαροί ενόψει του ματς με την Ξάνθη.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Σάββας Παντελίδης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό:
«Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο θα μπορούσαμε, αν είχαμε λίγο περισσότερο θάρρος και αποφασιστικότητα στα πρώτα λεπτά. Λίγο περισσότερο ωριμότητα στη διάρκεια του παιχνιδιού, και να μην ήμασταν τόσο φλύαροι στην τελική προσπάθεια, πιστεύω ότι βάσει εικόνας θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Νομίζω ότι αν κάποιος καθίσει να δει το παιχνίδι, θα δει όπως το είδα και εγώ τις προηγούμενες ημέρες, ότι υπήρχαν και άλλα περιστατικά τα οποία μας δυσκόλευαν για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι δουλειά μου να το κρίνω εγώ».

Για τον αγώνα με την Ξάνθη: «Έχουμε ένα παιχνίδι την Κυριακή που για εμάς είναι πρόκληση. Και είναι πρόκληση γιατί έχει να κάνει με μία ομάδα σαν την Ξάνθη, ένα παιχνίδι με αρκετές ιδιαιτερότητες, και κυρίως έχει να κάνει με μία ομάδα που είναι οργανωμένη, είναι σοβαρή. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο βλέπεις ότι έχει αρκετά θετικά στοιχεία, έχει μία οργάνωση στον τρόπο παιχνιδιού της και θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Υπάρχουν αρκετοί καλοί ποδοσφαιριστές στις τάξεις της και παίζουμε σε μία βδομάδα στην οποία υπήρχε αλλαγή προπονητή. Ξεκίνησε με ένα αρνητικό αποτέλεσμα χτες, και αυτό θα δώσει και στον ίδιο (Μάουρερ) και στην ομάδα του ένα έξτρα κίνητρο. Όμως όπως όλα τα παιχνίδια εδώ μέσα, πάνω από όλα έχει σημασία το πώς αντιμετωπίζουμε εμείς τα παιχνίδια. Δεν ξέρω ακριβώς ποιο είναι το ποσοστό που αναλογεί, αλλά είναι το γήπεδο, η φανέλα, ο κόσμος, που μας δίνουν μία ιδιαίτερη δυναμική και παρουσιάζουμε κατά την άποψη ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Το ίδιο ευελπιστούμε να παρουσιάσουμε και την Κυριακή, με κύρια χαρακτηριστικά ότι πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να έχουμε αγωνιστική πειθαρχία, και επειδή σε παιχνίδια με ομάδες της δυναμικότητας της δικής μας, έχει πολύ μεγάλη σημασία το πόσο πολύ θέλεις ένα παιχνίδι και πόσο ψυχή βγάζεις και πάθος, είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά θα παρουσιάσουν την Κυριακή ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Έχουμε δει τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντιπάλου, και είναι αρκετά τα δυνατά του στοιχεία. Έχουμε επικεντρωθεί εκεί. Το πιο σημαντικό είναι κουμάντο στο γήπεδο μας να κάνουμε εμείς και πολύ μεγάλη σημασία έχει το πώς παρουσιαζόμαστε εμείς και την Κυριακή είμαι βέβαιος ότι θα παρουσιαστούμε πολύ καλά».

Για το αν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα: «Ο Τόμας (Ντε Βινσέντι) είναι καλύτερα και θεωρώ ότι θα είναι καλά την Κυριακή, και ο Θέμης ο Τζημόπουλος, που είχε ένα μικρό προβληματάκι, και γι' αυτόν δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Και θεωρώ ότι την έξτρα δύναμη από αυτά που έχω δει στα παιχνίδια μέχρι τώρα, θα μας την δώσει για άλλη μία φορά ο κόσμος, και ζητάω να έρθει στο γήπεδο, να μας στηρίξει, να είναι υπομονετικός όπως ήτανε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, που ανοίξαμε το σκορ όχι πολύ νωρίς αλλά σε σημείο που μας βοήθησε από εκεί και πέρα να κρατήσουμε το αποτέλεσμα, και είμαι βέβαιος ότι η ομάδα θα τα καταφέρει και θα πάρει μία πολύτιμη νίκη».

Για τη διαφορά που υπάρχει στα εντός έδρας και τα εκτός έδρας αποτελέσματα: «Για να πάρεις ένα αποτέλεσμα εκτός έδρας πρέπει να έχεις λίγο περισσότερο θάρρος και θράσος στην αρχή του παιχνιδιού και βασικά χρειάζεσαι και λίγο τύχη. Μέχρι τώρα στα όσα παιχνίδια έχουμε δώσει εκτός έδρας, σχεδόν στην πρώτη ή δεύτερη φάση του αντιπάλου δεχόμαστε γκολ. Σίγουρα όμως δεν μπορώ να τα ρίξω στην τύχη και θα πρέπει να δουλέψουμε για να το βελτιώσουμε. Και νομίζω ότι στο πρώτο παιχνίδι που θα κερδίσουμε εκτός έδρας, θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα. Και αυτό γιατί αναλύοντας ένα παιχνίδι, πιστέψτε με ότι βλέπω ομαδικό λάθος. Που σημαίνει ότι αυτό διορθώνεται. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Και ενώ υπάρχει κάποια στιγμή αρνητικό αποτέλεσμα, εγώ δεν κάνω πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα. Θέλω να τους στηρίξω γιατί τους πιστεύω».

Για τη ψυχολογία της ομάδας και αν δουλεύει πάνω στη βελτίωση της: «Καθημερινά και μέσα από συζητήσεις με τα παιδιά. Να ξέρετε ότι αυτό που θεωρώ εγώ ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για έναν προπονητή είναι τα αποδυτήρια του. Και θεωρώ ότι σ' αυτό το κομμάτι και δουλεύω αρκετά και είμαι και αρκετά δυνατός. Όσο πιο καλά είναι τα αποδυτήρια σου, τόσο μεγαλύτερο μέλλον έχει αυτή η ομάδα. Δηλαδή δεν πρόκειται να σταθεί σε ένα ή μισό αποτέλεσμα, είτε είναι νίκη ή ισοπαλία ή ήττα. Γι' αυτό και είμαι πάνω από τα παιδιά. Γιατί θεωρώ ότι είμαι ο πατέρας τους. Δεν πρόκειται ποτέ μετά από κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα, να δείξω κάποιον ή να αλλάξω κάποιον. Θα προσπαθήσω να τον βελτιώσω γιατί είμαι σίγουρος ότι μπορεί να τα καταφέρει. Αλλά εάν πρώτος δεν το πιστεύω εγώ τότε και εκείνος δεν θα πιστέψει τον εαυτό του και κανένας άλλος».

Για το αν το παιχνίδι με την Ξάνθη είναι ευκαιρία για απαντήσεις για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό: «Δεν μπορώ να μπω σ' αυτή την διαδικασία για να ψάξω αν όντως υπάρχει αυτό μέσα στα αποδυτήρια. Εγώ ξέρω ότι πάνω απ' όλα χρειαζόμαστε τη νίκη για πάρα πολλούς λόγους. Για βαθμολογικούς, άλλα και εγωιστικούς γιατί ερχόμαστε από ένα παιχνίδι που δεν κερδίσαμε. Αν αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για τα παιδιά, θα δούμε».

Για την αλλαγή του γυμναστή: «Επειδή είχα μία ανάλογη ερώτηση στο παιχνίδι κυπέλλου όσον αφορά την προετοιμασία της ομάδας, να ξέρετε ότι τα τελευταία εργομετρικά που έγιναν στη διακοπή του πρωταθλήματος, ήταν εξαιρετικά. Συνεργάζομαι πλέον με έναν άνθρωπο με τον οποίο συνεργάζομαι τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δεν υπήρχε κάποιο παράπονο με τον προηγούμενο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x