Στίβος

Πάει Πράγα ο Ράδερφορντ

Πάρα τις πληροφορίες περί του αντιθέτου, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους, Γκρεγκ Ράδερφορντ, θα αγωνιστεί κανονικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Πράγας, 6-8 Μαρτίου.

Έτσι, θα αποτελέσει έναν από τους αντιπάλους του Λούη Τσάτουμα στην προσπάθεια του «χάλκινου» παγκόσμιου πρωταθλητή του αγωνίσματος για την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου στην τσέχικη πρωτεύουσα.

Οι Βρετανοί στέλνουν στην Πράγα ισχυρή ομάδα 39 αθλητών, έχοντας ως πρώτα «βιολιά» την Καταρίνα Τζόνσον-Τόμπσον στο πένταθλο και τους Ρίτσαρντ Κίλτι, Τσιντίζου Ούτζα και Σιν Αντουι στα 60 μέτρα.

Ανάμεσα στους 16 Ολλανδούς που περιμένουν μια διάκριση είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2012, Ελκο Σιντνικολάας, όπως και η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πένταθλο, Ναντίν Μπρόερσεν. Επίσης, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100 μέτρα Ντάφνε Σίπερς και η κορυφαία φέτος στα 1.500 μέτρα, Σιφά Χασάν, που θα τρέξει και 3.000 μέτρα.

Μία από τις μεγαλύτερες ομάδες θα έχει η Πολωνία, αφού στέλνει 45 αθλητές, με την κορυφαία το 2105 στο ύψος, την Καμίλα Λιτσβίνκο. Επίσης, την κορυφαία στην Ευρώπη στις Νεάνιδες στα 60 μέτρα, την Εύα Σβόμποντα, τον παγκόσμιο ρέκορντμαν εφήβων στη σφαιροβολία, τον Κόνραντ Μπουκοβίτσκι, τον δυο φορές πρωταθλητή Ευρώπης στα 800 μέτρα, Ανταμ Κζοτ και τους επικοντιστές Πιότρ Λίσεκ και Ρόμπερτ Σομπέρα.

Από τους 45 Ρώσους, ξεχωρίζει η Αντζέλικα Σιντόροβα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης ανοιχτού στο επί κοντώ στη Ζυρίχη.

Από τους 39 Γερμανούς, ξεχωρίζει ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανοιχτού στη σφαιροβολία, Νταβίντ Στορλ, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2010 στα 100 μέτρα, Βερένα Σάιλερ και η εκ των κορυφαίων στα 1.500 μέτρα, Χομίζου Τεσφάγιε.

Η Πορτογαλία θα έχει στη σύνθεσή της τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου στο τριπλούν, τον Νέλσον Εβόρα, τον κορυφαίο φέτος στην Ευρώπη στο αγώνισμα.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x