Επικαιρότητα

Παγκόσμια στρατηγική...Διαδικτύου για τον ελληνικό τουρισμό

H υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, παρουσίασαν στοιχεία για την πορεία του ελληνικού τουρισμού αλλά και για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν.

Η Ολγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι και τη νέα χρονιά η χώρα θα ακολουθήσει τη «συνταγή» που έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, έχοντας ως κεντρική κατεύθυνση τη σύνδεση του τουρισμού με την παραγωγή, την ιστορία, τον πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα. Η υπουργός ανέφερε ότι αναπτύσσονται ειδικές δράσεις και πρωτοβουλίες στο εξωτερικό, σχετικά με την ανακάλυψη και εξερεύνηση της «secret Greece», ενώ παρουσίασε τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν το ταξιδιωτικό ισοζύγιο να έχει πλεόνασμα 579 εκατ. ευρώ (+ 30,4% σε σχέση με το 2012), να έχουν έρθει μέχρι στιγμής 760.000 περισσότεροι τουρίστες σε σχέση με πέρυσι (+11% σε σύγκριση με το 2012) και τα έσοδα οκταμήνου του 2013 να εμφανίζουν αύξηση 17,9% έναντι του 2012.

Η στρατηγική του ελληνικού τουρισμού κινήθηκε σε τέσσερεις άξονες: στην αποκατάσταση της εικόνας στο εξωτερικό, στις στοχευμένες θεσμικές παρεμβάσεις με το νέο τουριστικό νόμο, στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και στην εκπόνηση ενός συγκροτημένου σχεδίου, με άξονα το παγκόσμιο brand name Ελλάδα.


Διαβάστε περισσότερα αλλά και για τη διαύνδεση του αυτοκινήτου με τον ελληνικό τουρισμό, στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x