Δραστηριότητες

Παγκόσμιο Συνέδριο για την έρευνα και προστασία των αυτοφυών ορχιδεών στη Σάμο

Ηδη από χθες, 14 Απριλίου και μέχρι τις 19, διεξάγεται στη Σάμο Παγκόσμιο Συνέδριο για την έρευνα και προστασία των αυτοφυών ορχιδεών (TORC’15).

Σκοπός είναι η ανταλλαγή των πλέον πρόσφατων απόψεων της βοτανικής και την εξεύρεση λύσεων για την προστασία των άγριων ορχεοειδών παγκοσμίως. Το Συνέδριο οργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα SAILS-FOR-SCIENCE FOUNDATION, με έδρα τη Γερμανία, υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

Οι χαρισματικές άγριες ορχιδέες, μας εντυπωσιάζουν με τη δυνατότητά τους να αξιοποιούν ποικίλα ενδιαιτήματα, ακόμα και στην εύκρατη ζώνη. Είναι η μεγαλύτερη οικογένεια φυτών στον πλανήτη, με τουλάχιστον 25.000 είδη (περίπου το 8% των αγγειόσπερμων φυτών). Οι ορχιδέες αναπτύσουν εκπληκτικές σχέσεις με το περιβάλλον τους, τόσο μέσα, όσο και έξω από το έδαφος.

Έχουν μεγάλη οικονομική σημασία ως καλλωπιστικά φυτά, αλλά και στην βιομηχανία καλλυντικών, φαρμάκων και τροφίμων. Για παράδειγμα, η βανίλια, που τόσο αρέσει σε πολλούς, προέρχεται από μια ορχιδέα. Στη Σάμο, ντόπιοι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει τα μοναδικά σημαντικά φυτώρια ορχιδεών στην Ελλάδα και πλέον εξάγουν τα φυτά τους...

www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x