Επικαιρότητα

Παγκράτι: Ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ήρθαν... στα χέρια για τη σειρά προτεραιότητας

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ που και σήμερα -όπως και τις δύο προηγούμενες ημέρες- στήθηκαν από τα... ξημερώματα έξω από τα υποκαταστήματα του οργανισμού προκειμένου να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους.

Μάλιστα σε υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Παγκράτι ο εκνευρισμός του κόσμου ήταν τέτοιος που για να αποσυμφορηθεί η ένταση χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Η ένταση προκλήθηκε όταν δεκάδες ασφαλισμένοι προσπάθησαν να πάρουν χαρτάκι προτεραιότητας από το ειδικό μηχάνημα που υπήρχε στον 5ο όροφο του κτιρίου. Ειδικότερα, ασφαλισμένοι πήγαν στο υποκατάστημα από τις 11 χθες το βράδυ και έκαναν τρεις αυτοσχέδιες λίστες, μια για παροχές, μια για μητρώο και μια για συντάξεις, ώστε να μπορέσουν να τηρήσουν μια δική τους σειρά. Όμως, οι ασφαλισμένοι που έφθασαν στο υποκατάστημα σήμερα το πρωί δεν δέχθηκαν τις λίστες με αποτέλεσμα όταν ανοίξουν οι πόρτες του οργανισμού να «εισβάλλουν» πάνω από 100 άνθρωποι, όπως είπε ασφαλισμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», προκειμένου να πάρουν σειρά προτεραιότητας. Μάλιστα στην προσπάθειά τους αυτή έσπασαν το ειδικό μηχάνημα ενώ κάποιοι ήρθαν και στα χέρια, ανέφερε. Τότε, οι υπάλληλοι κάλεσαν την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι το ΙΚΑ, με ανακοίνωσή του, κατέστησε σαφές ότι δεν είναι απαραίτητη η προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα για τη θεώρηση, καθώς αυτή πλέον μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ είπε την Τετάρτη στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι η απαράδεκτη αυτή εικόνα παρουσιάζεται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο σε όλα τα υποκαταστήματα υπογραμμίζοντας ότι οι περισσότεροι που περιμένουν είναι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στο σύστημα της αυτόματης εξυπηρέτησης μέσω παροχών υγείας.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x