Κώστας Μιαούλης

Παίκτες σαν… φευγάτοι, Μανόλο ντεφορμέ στα πλέι οφ και αντίο ζωή

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ΑΕΚ, που τελείωσε τη σεζόν στην Τούμπα, για τον ντεφορμέ Μανόλο, που, όμως, δεν έχει την πρώτη ευθύνη και για το καλοκαίρι, που χρειάζονται σοβαρές ενισχύσεις.

Η ΑΕΚ μπήκε στη Λεωφόρο να παίξει ένα δεύτερο ματς με τον Παναθηναϊκό σε τέσσερις μέρες, χωρίς να έχει πάρει το μάθημα της από το πρώτο. Εκεί που στάθηκε ανίκανη να καθαρίσει το ματς για 85’ και κατάφερε να το κάνει ο Λάζαρος με την σουτάρα. Απόψε αυτός, ο Γαλανόπουλος σε λάθος θέση και ο Βράνιες είναι οι μόνοι, που φαίνονταν σαν ποδοσφαιριστές που αξίζουν για ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ ασύνδετη, ανίκανη να δημιουργήσει, απέναντι σε μια ενδεκάδα του «τριφυλλιού» που πιθανότατα δεν έχει παίξει μαζί, ούτε σε οικογενειακό διπλό, ωστόσο έδειχνε πολύ πιο ομάδα από την Ένωση. Καμία ντροπή, κανένα ίχνος προσπάθειας, από ποδοσφαιριστές που έχουν μείνει στο ένα καλό 15’ της Τούμπας και για να θυμηθούμε το τελευταίο καλό ματς ως ομάδας, στο β’ μέρος του Καραϊσκάκη.

Ο Μανόλο στα πλέι-οφ έκανε πολλά σφάλματα στα τρία απανωτά ματς. Σίγουρα δεν διαχειρίστηκε καθόλου καλά το υλικό του, ούτε στο ματς με τον Πανιώνιο, ούτε στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό, έστω και αν την Κυριακή, το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο. Επειδή όμως θα πρέπει να θυμόμαστε πως τα σχήματα, τα κάνουν επιτυχημένα ή αποτυχημένα οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, καμία από τις επιλογές που έκανε και περίμενε να τον δικαιώσουν στο πλαίσιο, ενός μέχρι ενός σημείου δικαιολογημένου ροτέισον, λόγω της συχνότητας των αγώνων, δεν τον δικαίωσαν.

Έτσι για σήμερα, μπορεί να πει κανείς για τη λάθος τοποθέτηση του Γαλανόπουλου ψηλά αντί του Μάνταλου, πράγμα που έκανε ακόμα πιο ευάλωτο το κέντρο (ανεπιτυχέστατη η συνύπαρξη ως δυάδας αμυντικών χαφ των δύο Σουηδών), αφού αυτός ο Παναθηναϊκός, παρά την πίεση κατάφερνε σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, να περνάει κάθετες. Κι αν δεν ήταν ο Βράνιες να κόψει σχεδόν τα πάντα, τότε το ρεζιλίκι σήμερα στη Λεωφόρο, θα ήταν από εκείνα που δεν θα μαζεύονταν ποτέ.

Η χρονιά, που είναι σχεδόν απίθανο να φέρει την πρωτιά στα πλέι-οφ, κρίνεται πλέον ως παταγωδώς αποτυχημένη. Ο Μανόλο προσπάθησε και συμμάζεψε ένα αδιόρθωτο χάλι. Έκανε τα λάθη του στα πλέι-οφ, όμως και η ομάδα λόγω και δυνάμεων, αλλά και εξαιτίας συμπεριφορών αδιαφορίας, δεν κατάφερε καν να διεκδικήσει, μέχρι τέλους την πρωτιά. Το καλοκαίρι, χρειάζεται αν όχι μεγάλη, τουλάχιστον σοβαρή ενίσχυση. Όσοι έρθουν, θα πρέπει να δώσουν όχι κάτι, αλλά πολλά παραπάνω και να είναι σίγουρα καλύτεροι απ’ αυτούς που παίζουν τα δύο τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x