Βόλεϊ

Παϊσιάδης: «Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε από διαιτησία, αλλά ο διαιτητής είναι επικίνδυνος»

Την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σχολίασε ο Κώστας Παϊσιάδης, υπογραμμίζοντας τις λανθασμένες υποδείξεις του διαιτητή του ντέρμπι που εξαγρίωσαν τον κόσμο.

Τις αποφάσεις του διαιτητή στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό σχολίασε ο Κώστας Παϊσιάδης. Ο αντιπρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ τόνισε πως η διαιτησία δεν ήταν αυτή που στέρησε από την ομάδα του νίκη, όμως δημιούργησε ένταση και εκνευρισμό.

Αναλυτικά όσα είπε στον Libero 107.4:

Για όσα έγιναν στο χτεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Η εικόνα πλέον είναι πιο καθαρή, μετά το ματς κάναμε μια συζήτηση. Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε για τη διαιτησία. Ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξουμε και ο προπονητής ξέρει τι δεν πήγε καλά στη δουλειά μέσα στο γήπεδο. Αυτό που προκάλεσε ένταση στο γήπεδο που είχε 5 χιλιάδες κόσμο ήταν ο πρώτος διαιτητής. Ήταν επικίνδυνος, διαχειρίστηκε το παιχνίδι λες και έπαιζε σε γήπεδο με 9 φιλάθλους».

Για την παρέμβαση των παραγόντων του ΠΑΟΚ: «Στη στιγμή της κλήρωσης στο τάι μπρέικ κατεβαίνει ο διαιτητής για την κλήρωση, εκεί μπήκαμε, ανεξάρτητα αν δεν έπρεπε. Του είπα ότι τα σφυρίγματα που είναι στην κρίση του διαιτητή η υπέρβαση και το πιαστό τα έδωσε όλα εναντίων της έδρας. Αν πραγματικά ήξερε ο κόσμος βόλεϊ, δε θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τον κόσμο, αυτό του είπα. Η παρουσία των παραγόντων αποκαθιστά το αίσθημα του κόσμου. Σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα φανταστείτε πως θα μπορούσε να αντιδράσει ο κόσμος. Το πιαστό είναι θέμα στην κρίση του διαιτητή. Είναι κάποια σφυρίγματα στο βόλεϊ που πρέπει να αποφασίσει ο διαιτητής και χτες τα έδωσε όλα στον Ολυμπιακό. Του είπα πως αν ο κόσμος γνώριζε ότι οι φάσεις είναι στην κρίση σου και τις δίνεις όλες κόντρα στον ΠΑΟΚ θα αντιδρούσε με τρόπο που δε θα μπορούσαμε να τον περιορίσουμε. Ο διαιτητής κατάντησε να είναι επικίνδυνος, για αυτό διαμαρτυρήθηκα. Στο παιχνίδι του Ρέντη οι αποφάσεις στην κρίση του διαιτητή ήταν μετρημένες για τις δύο ομάδες. Ο διαιτητής αυτός δεν έχει δώσει στο παρελθόν δικαιώματα, μόνο χτες. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Διαμαρτυρηθήκαμε και στον παρατηρητή διαιτησίας μετά. Δε γνωρίζουν από οπαδούς οι άνθρωποι, τους είπα πως αν δεν πηγαίναμε εμείς θα έμπαινε μέσα ο κόσμος. Τελικά ο κόσμος και η συμπεριφορά του ήταν απόλυτα λογική. Τα συγχαρητήρια αξίζουν στον κόσμο. Αν δεν εκτονωνόταν ο κόσμος μέσα από τις διαμαρτυρίες μας και του κ. Τσαλόπουλου δεν ξέρω πως θα αντιδρούσε».

Για την παραίτηση του κ. Τσαλόπουλου: «Για μένα οι άνθρωποι αυτοί που είναι χάρισμα για αυτά τα αθλήματα τα επαγγελματικά κι είναι ελάχιστοι, αν το άθλημα βρίσκει τρόπο να τους αποβάλλει είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αν διώξουμε ανθρώπους με τη φερεγγυότητα και το επιχειρηματικό εύρος του Τσαλόπουλου είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ελπίζω σήμερα να ηρεμήσει και να τον επαναφέρουμε. Υπάρχει συνεχής επαφή με τον κ. Κατσαρή, έξαλλου όλος ο προγραμματισμός και η πρόοδος στο συγκεκριμένο άθλημα περνάει από τη συνεργασία των δύο συγκεκριμένων ανδρών».

Για το αν η παραίτηση του κ. Τσαλόπουλου δείχνει και μία ενόχληση του προς την ομάδα: «Έχει μία αποδοκιμασία και για την ίδια την ομάδα του ΠΑΟΚ. Σας είπα και στην αρχή της συζήτησης ο ΠΑΟΚ χτες δεν έχασε από τη διαιτησία. Είχε σοβαρό αγωνιστικό έλλειμμα. Έχει πολλά πράγματα να βάλει στο παιχνίδι του. Το είδε κι ο προπονητής. Ένας συνεπής πρόεδρος θέλει και μία συνέπεια από το περιβάλλον της ομάδας, το οποίο πληρώνει. Ενδεχομένως να επηρέασε αυτό και τον κ. Τσαλόπουλο στην απόφαση και την αντίδραση του».

Για την ανάγκη για αγωνιστική βελτίωση του ΠΑΟΚ: «Τα περιθώρια βελτίωσης της ομάδας είναι τεράστια. Η προσαρμογή μεγάλων αθλητών όπως ο Στάροβιτς δεν είναι κάτι εύκολο. Αυτό δε συμβαίνει εύκολα και δε συμβαίνει πάντα. Αυτό θα έχει μεγαλύτερη βελτίωση στην πάροδο του χρόνου. Απλά αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ δε λειτουργεί στο πικ του. Είναι λογικό με το πρόβλημα στον διαγώνιο να χάνονται νίκες στις λεπτομέρειες, όπως με την Τουρ και τον Ολυμπιακό».

Για τη φάση προσαρμογής της ομάδας του ΠΑΟΚ: «Η βασική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ είναι ο Κουρνέτας. Όχι ότι αυτός ο πασαδόρος που έχει τώρα ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλός, αλλά όταν αλλάζεις τον πασαδόρο στη μηχανή σου είναι σα να αλλάζεις τον εγκέφαλο σε έναν άνθρωπο. Σε αυτό προσαρμόζει ο προπονητής την ομάδα και προχωράει έτσι η παρουσία κι άλλων παικτών στον ΠΑΟΚ. Εκεί θα ισορροπήσει καλύτερα ο ΠΑΟΚ και αυτό κάνει ο προπονητής, ο συνδυασμός όλων των παικτών πάνω στον τρόπο λειτουργίας του πασαδόρου. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα αλλαγής του πασαδόρου και δεν υπάρχει. Την ομάδα την πιστεύουμε επειδή έχει αξία, όχι μόνο επειδή προέρχεται από δύο πρωταθλήματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x