Champions League

«Παιχνίδι αλά Ατλέτικο»

Σπουδαία νίκη σε βαθμολογικό και ψυχολογικό επίπεδο χαρακτήρισε ο Τάκης Λεμονής την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για Μήτρογλου και Αφελάι.

Ο πρώην προπονητής των «ερυθρολεύκων» σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τους πρωταθλητές Ισπανίας, ενώ στάθηκε τόσο στο που θα κριθεί η πρόκριση, όσο και στη συμβολή των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 «Εκ της Διευθύνσεως» και το Γιώργο Χελάκη:

Για το χθεσινό αποτέλεσμα: «Το αποτέλεσμα αυτό έχει διπλή εξήγηση. Αρχικά φαίνεται πως ο Ολυμπιακός αλλάζει επίπεδο. Αυτό φαίνεται και από τη συμμετοχή του σε τουρνουά με κορυφαίες ομάδες αλλά και από το αγωνιστικό κομμάτι στο οποίο παρουσιάζεται πολύ δυνατός. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε το παιχνίδι με μια προσέγγιση αλά Ατλέτικο. Η Ατλέτικο δεν θέλει να παίζει με κατοχή και ο Ολυμπιακός, αφήνοντας τη να κάνει παιχνίδι, βραχυκύκλωσε».

Για τη συνέχεια ενόψει Μάλμε: «Με τη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού, αν και είμαστε ακόμα στην αρχή, ο όμιλος γίνεται φωτιά. Ο Ολυμπιακός μπορούμε να πούμε ότι καπαρώνει έτσι την τρίτη θέση, η οποία φάνταζε ως ο πρώτος και πιο ρεαλιστικός στόχος πριν το ξεκίνημα της διοργάνωσης. Σίγουρα είναι μια σημαντική νίκη σε βαθμολογικό και ψυχολογικό επίπεδο. Παρόλα αυτά η Μάλμε δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Είναι πιθανό η Μάλμε να είναι ο ρυθμιστής του ομίλου όσον αφορά την πρόκριση».

Για τους πολλούς νέους παίκτες: «Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν θέματα ομοιογένειας. Στον Ολυμπιακό έγιναν πολλές αλλαγές. Είχε ρίσκο άλλα έδειξε να τα καταφέρνει. Είναι σημαντικό το πόσο γρήγορα θα αφομοιώσουν το σύστημα της ομάδας. Αν και είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε, φαίνεται πως η ομάδα κινήθηκε σωστά και κατευθύνθηκε σε μεταγραφές ουσίας και όχι αεροδρομίου. Αξίζουν συγχαρητήρια και στο τμήμα σκάουτινγκ γι ‘αυτό».

Για τον Μήτρογλου: «Ο Μήτρογλου χρειάζεται να βρει καλό αγωνιστικό ρυθμό γιατί είχε το θέμα με τον τραυματισμό του. Για έναν επιθετικό είναι σημαντικό να μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα. Σε φέρνει σε καλή ψυχολογική κατάσταση».

Για το βαθμό ετοιμότητας Μήτρογλου και Αφελάι: «Είναι σπουδαίοι παίκτες και οι δύο και γνωρίζουμε όλοι την αξία τους. Με το χρόνο θα έρθουν στο επιθυμητό επίπεδο. Εφόσον είναι υγιείς θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x