sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παίζεις με ΑΕΚ στους ομίλους; Πας τελικό!

Μια τρομερή παράδοση δημιουργείται στο Champions League.

Ο Άγιαξ επικράτησε 1-0 της Τότεναμ στο Λονδίνο και έχει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League εν όψει της ρεβάνς στο «Γιόχαν Κρόιφ» του Άμστερνταμ.

Εφόσον τα προγνωστικά επαληθευτούν και την επόμενη Τετάρτη ο «Αίαντας» σφραγίσει το εισιτήριο, θα συνεχιστεί μια απίστευτη παράδοση, που θέλει αντιπάλους της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League να φτάνουν ως τον τίτλο. Έχει ήδη συμβεί τρεις φορές, που μπορούν να γίνουν τέσσερις φέτος, ενώ μόνο μία φορά δεν επαληθεύτηκε η παράδοση.

Η αρχή έγινε στην παρθενική παρουσία της ΑΕΚ στους ομίλους, τη σεζόν 1994/95, όταν αντιμετώπισε στον όμιλο Άγιαξ και Μίλαν, που ήταν και το ζευγάρι του τελικού με τους Ολλανδούς να επικρατούν 1-0.

Την περίοδο 2003/04, η ΑΕΚ συνυπήρξε με τη Μονακό στη φάση των ομίλων κι εκείνη έφτασε μέχρι τον τελικό όπου έχασε με 3-0 από την Πόρτο.

Το 2006/07 εκ των αντιπάλων των «κιτρινόμαυρων» στους ομίλους ήταν η Μίλαν, την οποία μάλιστα κέρδισε με 1-0 στο ΟΑΚΑ, με τους «ροσονέρι» να επιστρέφουν στην Αθήνα για τον τελικό κερδίζοντας τη Λίβερπουλ 2-1.

Μοναδική φορά που δεν επαληθεύτηκε η παράδοση που δημιουργείται ήταν την περίοδο 2002/03, όταν η ΑΕΚ έπαιξε στους ομίλους κόντρα σε Ρεάλ, Ρόμα και Γκενκ (μετρώντας έξι ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς), αλλά καμία εξ αυτών δεν έφτασε στον τελικό, με τους Μαδριλένους να αποκλείονται από τη Γιουβέντους στα ημιτελικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x