Επικαιρότητα

«Πάμε για συμφωνία Τσίπρα- Γιούνκερ»

Γ. Δραγασάκης: Καταλυτική η παρέμβαση Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας.

Την πεποίθησή του πως είναι πιθανό «να υπάρξει μια συμφωνία μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ» εξέφρασε απόψε το βράδυ ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία προκειμένου να μην χρειαστεί η παράταση μετά την 28η Φεβρουαρίου και η οποία θα προκύψει από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία με την Κομισιόν για τη διασφάλιση της ρευστότητας από την ΕΚΤ» σημείωσε ο κ. Δραγασάκης ο οποίος χαρακτήρισε «καταλυτική για να δώσει την παγκόσμια διάσταση του ελληνικού προβλήματος» την παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Η δική μας μάχη είναι να ξεκινήσει η σύζητηση στην Ευρώπη για να φύγουμε από τις πολιτικές της λιτότητας» πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για το θέμα της ρευστότητας απάντησε «έαν δεν ανησυχεί ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τότε γιατί να ανησυχώ εγώ; Τη ρευστότητα την ελέγχει η ΕΚΤ και ο κύριος Ντράγκι» υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ μίλησε για κάποιο πρόγραμμα ή για κάποιο πλαίσιος εντός των ευρωπαϊκών θεσμών.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, τέλος, τρία είναι τα βασικά δεδομένα:

- Κανείς δεν μιλά πλέον για Τρόικα. Ο ρόλος μας ήταν να ανοίξουμε το δρόμο
- Δεν συζητάμε για συνέχιση του προγράμματος αλλά για νέα συμφωνία.
- Το θέμα δεν πάει πλέον θέμα μέτρων αλλά θέμα μεταρρυθμίσεων.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x