Ελλάδα

Παναθηναϊκός… στην αναμονή

Αγωνιούν στον Παναθηναϊκό. Αφενός μεν για τους αντιπάλους στο Top 16, αφετέρου για τον τραυματισμό του Ούκιτς και τη διαθεσιμότητά του στο ματς με τον Ολυμπιακό. Προβληματισμός για την κακή εμφάνιση.

Χειρότερα δεν γινόταν… Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης για τον Παναθηναϊκό ήταν σχεδόν εφιαλτική, αφού έχασε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ και πιθανώς να χάσει τον Ρόκο Λένι Ούκιτς στο πρόσωπο του οποίου συνεχίστηκε η κατάρα των τραυματισμών. Οι «πράσινοι» παρουσίασαν απογοητευτικό πρόσωπο για τρία δεκάλεπτα κι όταν αφυπνίστηκαν στην τέταρτη περίοδο ήταν σχεδόν αδύνατο πρακτικά να επιστρέψουν από το -23.

Πέραν της αναμονής για την κατάσταση του Ούκιτς, που μετά τον έντονο πόνο που ένιωσε πίσω από το γόνατο θα υποβληθεί σήμερα σε εξετάσεις και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό περιμένουν σήμερα να μάθουν και… αντιπάλους. Η Ευρωλίγκα έκανε την παγκόσμια πρωτοτυπία να μην ορίσει ίδια μέρα και ώρα δύο αγώνες που θα έκριναν την τελική κατάταξη στον όμιλο κι έτσι οι «πράσινοι» θα μάθουν από το αποτέλεσμα του αγώνα της Λαμποράλ Κούτσα με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί τους. Γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν κανέναν δεδομένο.

Αν η Λαμποράλ νικήσει ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στον πέμπτο όμιλο Ολυμπιακό, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ομπράντοβιτς, την Μπαρτσελόνα, την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, τη Μάλαγα, την Εφές και α) τη Λαμποράλ Κούτσα αν κερδίσει τη Λοκομοτίβ Κουμπάν με πάνω από έναν πόντο ή β) τη Λοκομοτίβ Κουμπάν αν χάσει με… ακριβώς έναν πόντο. Αν η ρωσική ομάδα κερδίσει, ο Παναθηναϊκός θα πάει στον έκτο όμιλο με αντιπάλους τις Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παρτιζάν, Γαλατάσαραϊ, Ζαλγκίρις και Μπάγερν.

Εξιλέωση στο Κύπελλο

Ο Παναθηναϊκός παρά τα πολλά προβλήματά του έχει μία ευκαιρία να εξιλεωθεί στον νοκ άουτ ημιτελικό Κυπέλλου της Δευτέρας απέναντι στον Ολυμπιακό (19:30). Μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, οι «πράσινοι» κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν στο μεγαλύτερο ως τώρα ματς της σεζόν χωρίς τρία βασικά στελέχη, καθώς εξαιρετικά αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή των Ματσιούλις και Παππά. Τόσο ο Λιθουανός φόργουορντ όσο και ο Έλληνας γκαρντ δεν έχουν ξεπεράσει τη θλάση και τον τραυματισμό στον αγώνα αντίστοιχα, συνεχίζουν ατομικό πρόγραμμα και οι πιθανότητες να προλάβουν είναι λίγες, ενώ υπάρχει και το ρίσκο της υποτροπής που θα τους θέσει εκτός μάχης εν όψει του πολύ απαιτητικού Top 16. Εισιτήρια υπάρχουν ακόμη αρκετά και η διάθεσή τους συνεχίζεται κανονικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x