Κώστας Νικολακόπουλος

Πάνε με εντελώς άλλη στρατηγική!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr τη μεγάλη διαφορά στρατηγικής των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ ενόψει του μεγάλου μεταξύ τους αγώνα!

*** Το μόνο ξεκάθαρο ενόψει της ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα είναι η διαφορά στρατηγικής των δύο προπονητών πριν το μεταξύ τους μεγάλο παιχνίδι.

*** Από τη μία ο Μίτσελ έβαλε σχεδόν όλους τους βασικούς του να παίξουν την Κυριακή στο Καραϊσκάκη με τον Απόλλωνα, σε παιχνίδι μάλιστα που αναφορικά με τον Ολυμπιακό είχε σημασία ουσιαστικά για το γόητρο κι όχι για τη βαθμολογία.

*** Από την άλλη ο Γεωργιάδης έβαλε μόνο αναπληρωματικούς, αλλά κι αναπληρωματικούς των αναπληρωματικών στη Λιβαδειά, σε παιχνίδι το οποίο είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ομάδα του, αφού αν το κέρδιζε ο ΠΑΟΚ θα ξεκινούσε τα πλέϊ οφς με βαθμολογικό πλεονέκτημα.

*** Εξίσου ξεκάθαρο είναι ότι στον ΠΑΟΚ επέλεξαν αυτή την στρατηγική θέλοντας να έχουν ξεκούραστους και τους 14 πιο βασικούς παίκτες τους (ουδείς έπαιξε λεπτό εναντίον του Λεβαδειακού!) στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό. Ίσως επενδύοντας στον τομέα των αντοχών, ίσως βλέποντας και παράταση.

*** Ο Μίτσελ έχει άλλο σκεπτικό. Θέλει οι περισσότεροι βασικοί του να έχουν ρυθμό πριν το ματς της Τετάρτης κι έτσι τους χρησιμοποίησε εναντίον του Απόλλωνα. Ουσιαστικά άφησε έξω μόνο τον Σαλίνο και τον Φουστέρ, με τον πρώτο μάλιστα να προέρχεται κι από τραυματισμό.

*** Ανάλογη συμπεριφορά είχαν οι δύο ομάδες και πριν το πρώτο ματς, στο Καραϊσκάκη!

*** Και τότε ο Γεωργιάδης στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ, στο 2-1 με την Καλλονή, είχε βάλει 10 αναπληρωματικούς, ο δε Μίτσελ στο αντίστοιχο παιχνίδι της ομάδας του, στο 1-0 επί του Άρη, είχε χρησιμοποιήσει πολλούς βασικούς.

*** Μάλιστα κι οι δύο αυτή τη φορά το «τράβηξαν» ακόμη παραπάνω. Ο μεν Μίτσελ που με τον Άρη είχε βάλει πέντε βασικούς από την αρχή και δύο ως αλλαγή, τώρα έβαλε εννιά βασικούς από την αρχή! Ο δε Γεωργιάδης, που με την Καλλονή είχε βάλει έστω βασικούς τους Βίτορ, Σαλπιγγίδη κι αλλαγή Βούκιτς και Στοχ, τώρα άφησε τους 14 πιο βασικούς παίκτες εκτός κι απλά έριξε αλλαγή τον Βούκιτς.

*** Απομένει να δούμε ποιος θα δικαιωθεί τώρα, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι. Στο πρώτο δήλωναν δικαιωμένοι κι οι δύο! Ο Μίτσελ γιατί η ομάδα του μπήκε με καλό ρυθμό κι ήταν σούπερ στα πρώτα 25 λεπτά. Κι ο Γεωργιάδης γιατί η ομάδα του έδειξε αντοχές παίζοντας με παίκτη λιγότερο επί 60 λεπτά και κράτησε το σκορ στο ήδη διαμορφωμένο 2-1…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x