Oλλανδία

Πανηγυρικές προκρίσεις στους «8»

Με μεγάλες νίκες πήραν την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ολλανδίας Τβέντε και Γκρόνινγκεν που επιβλήθηκαν των Γκρααφσαπ (2-4) και Φόλενταμ (3-0) αντίστοιχα. Πιο δύσκολα η Άλκμααρ τη Νεϊμέγκεν (2-1).

Χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες πανηγύρισαν την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ολλανδίας Τβέντε και Γκρόνινγκεν, ενώ και η Άλκμααρ τσέκαρε -λίγο πιο δύσκολα- το εισιτήριο.

Η Τβέντε επιβλήθηκε εκτός έδρας της Γκράασαφτ με 4-2, πανηγυρίζοντας μάλιστα με ανατροπή, αφού οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 11’ με τον Βερμέι. Με τους Κορόνα (40’, 61’) και Ζίγεχ (45’, 69’) όμως να πετυχαίνουν από δύο γκολ οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με την πρόκριση. Το αυτογκόλ του Μπιέλαντ στο 79’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Άνετη νίκη πανηγύρισε στο γήπεδό της η Γκρόνινγκεν, η οποία επικράτησε 3-0 της Φόλενταμ, με τους Μάχι (44’), φαν ντερ Φέλντεν (71’ με πέναλτι) και ντε Λιού (89’) να πετυχαίνουν τα γκολ.

Λίγο περισσότερο κόπιασε η Άλκμααρ, η οποία επικράτησε 2-1 της Νεϊμέγκεν εντός έδρας. Δύο γκολ τους Τάνκοβιτς στο 33’ και με πέναλτι στο 63΄έδωσαν τα ηνία στους γηπεδούχους, με τον Λιμπόμπ στο 66’ να μειώνει για τους φιλοξενούμενους που πίεσαν όμως δεν κατάφεραν να «κλέψουν» το εισιτήριο.

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου έχουν εξασφαλίσει επίσης οι Καμπούρ (3-0 τη Χέρακλες) και Τσβόλε (1-0 τη Βένλο), ενώ τα υπόλοιπα ζευγάρια έχουν ως εξής:

Πέμπτη 18/12
Εξέλσιορ - Μπρέντα (19.30)
Άγιαξ - Φίτεσε (21.45)

Τρίτη 20/1
Ρόντα- Αϊντχόφεν (21.00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x