Επικαιρότητα

Πάνοπλοι αστυνομικοί στη Βρετανία για τα... ψώνια του λαού

Εντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στο Νιούκαστλ στη Βρετανία εξαιτίας της παρουσίας βαριά οπλισμένων αστυνομικών στην «καρδιά» των εμπορικών καταστημάτων στο κέντρο της πόλης.

Εντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στο Νιούκαστλ στη Βρετανία εξαιτίας της παρουσίας βαριά οπλισμένων αστυνομικών στην «καρδιά» των εμπορικών καταστημάτων στο κέντρο της πόλης.

Οι άντρες της αστυνομίας που έφεραν πυροβόλα όπλα, προκάλεσαν ανησυχία σε πολλούς Βρετανούς, με πολλούς να μην κρύβουν ότι αισθάνθηκαν τρομοκρατημένοι: «Δεν θέλω να βλέπω όπλα σε μέγεθος... παιδιού όταν κάνω τις χριστουγεννιάτικες αγορές μου, και οι εικόνες αυτές με αποτρέπουν από το να πάω στο κέντρο της πόλης» έγραψε κάποιος πολίτης στο Facebook μην μπορώντας να κρύψει την ενόχλησή του για το υπερβολικό αυτό μετρό που υιοθέτησαν οι αστυνομικές αρχές.

Τα παράπονά όμως δεν τελειώνουν εδώ. Μία μητέρα εξομολογήθηκε ότι η βόλτα για τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες αγορές, εξελίχθηκε σε εφιάλτη, καθώς το παιδί της κατέληξε να κλαίει με αναφιλητά στην θέα των αστυνόμων με τα ημιαυτόματα όπλα. Αλλοι χρήστες χαρακτήρισαν τα μέτρα «ανάρμοστα» και «τερατώδη».

Από την άλλη πλευρά δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν πιο ήσυχοι γνωρίζοντας ότι οπλισμένοι αστυνομικοί κάνουν περιπολία ενώ εκείνοι πραγματοποιούν τα ψώνια των Χριστουγέννων: «Πιστεύω ότι είναι φανταστικό και αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε στις μέρες μας. Όλοι πρέπει να είναι οπλισμένοι» ήταν τα λόγια χρήστη σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ άλλος έγραψε: «Χαίρομαι που υπάρχουν στους δρόμους. Κάνουν καλή δουλειά και φυσικά νιώθω πιο ασφαλής με εκείνους εκεί έξω».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν πάντως, η αστυνομία αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση προκειμένου να καθησυχάσει τους πολίτες:

«Κατανοούμε ότι οι πολίτες αισθάνονται ανήσυχοι βλέποντας αστυνομικούς με ημιαυτόματα να κάνουν περιπολία, ωστόσο αυτοί δεν βρίσκονται εκεί εξαιτίας κάποιας συγκεκριμένης απειλής ή πληροφορίας ότι κάτι πρόκειται να συμβεί» αναφέρει η ανακοίνωση, ενθαρρύνοντας παράλληλα το κοινό να προσεγγίζει και να συνομιλεί με τα όργανα της τάξης.

Η κίνηση αυτή, όπως αναφέρουν, στοχεύει στην αποτροπή των κλοπών που βρίσκονται σε έξαρση κατά την περίοδο αυτή εξασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια των πολιτών: «Είναι η πιο πολυσύχναστη περίοδος του χρόνου και η ασφάλεια του κοινού αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το μέτρο αυτό έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών ότι ο αριθμός των οπλισμένων με πυροβόλο αστυνομικών πρόκειται να αυξηθεί κατά 50% ακολουθώντας τον σχεδιασμό του Ηνωμένου Βασιλείου για ενίσχυση των ενόπλων αστυνομικών σε ολόκληρη τη χώρα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x