Europa League

ΠΑΟΚ θυμήσου την… Τούμπα

Με… οδηγό την αναμέτρηση του α' γύρου στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στην Ντιναμό Μινσκ, για να παραμείνει στο «παιχνίδι» της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Μπορεί στη Λευκορωσία να κάνει πολικό ψύχος, ωστόσο ο ΠΑΟΚ με νίκη απέναντι στην Ντιναμό θα κρατήσει... ζεστές τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League (20:00, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr). Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου που έγινε την Τούμπα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν καταιγιστικός, συντρίβοντας την ομάδα από το Μινσκ με 6-1.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης θα έχει –όπως ήταν γνωστό- στη διάθεσή του τον Αλέξανδρο Τζιόλη, όχι όμως τους Μαντούρο, Μακ, Δεληγιαννίδη, Πόζογλου, Ποζατζίδης, οι οποίοι παρέμειναν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνεχίσουν την αποκατάστασή τους.

Ωστόσο, η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ντινάμο δεν θα γίνει στο Μινσκ ,αλλά στο Μπορίσοφ στην έδρας της ΜΠΑΤΕ, οπού εκεί αναμένεται να βρίσκεται και ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου του Βορρά», Ιβάν Σαββίδης.

Βαθμολογία

Φιορεντίνα 10 (8-1)
Γκινγκάμπ 7 (3-1)
ΠΑΟΚ 4 (5-2)
Ντιναμο Μινσκ 1 (1-11)

Το πρόγραμμα

27 Νοεμβρίου

Ντιναμό Μινσκ-ΠΑΟΚ (20:00)
Γκινγκάμπ-Φιορεντίνα (20:00)

11 Δεκεμβρίου

ΠΑΟΚ-Γκινγκάμπ (22:05)
Φιορεντίνα-Ντιναμό (22:05)

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άγγελος Αναστασιάδης, είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα παιχνίδι μ’ έναν αντίπαλο που στην ουσία έχει μείνει εκτός Ευρώπης. Αυτό αν είναι θετικό ή αρνητικό θα το ξέρουμε μετά τον αγώνα. Όταν μια ομάδα δεν έχει στόχο και παίζει μες την έδρα της, παίζει άνετα και χωρίς άγχος κι αν συμβεί αυτό, το έργο μας θα είναι πιο δύσκολο. Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει όλους μας, συν του ότι η ομάδα έχει περίπου τρεις εβδομάδες αγωνιστική απραξία. Έλειπαν οι διεθνείς για αρκετό διάστημα και η ομάδα στην ουσία με τα προβλήματα που είχαμε, έκανε τέσσερις προπονήσεις, όλοι μαζί. Και αυτό θα μας προβληματίσει και να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε».

Και πρόσθεσε: «Η προετοιμασία έγινε γιατί έρχεται ένα σερί δύσκολων αγώνων σε Ευρώπη και πρωτάθλημα, οπότε η προετοιμασία έγινε και γι’ αυτό το κομμάτι και τις τελευταίες μέρες ασχοληθήκαμε με το παιχνίδι, όπως κάνουμε κάθε φορά που κοιτάμε το παιχνίδι που έρχεται. Είμαστε σε μία φάση, στην οποία έχουμε περάσει το 1/3 του πρωταθλήματος. Ερχόμαστε από μία οδυνηρή ήττα στην έδρα μας και ελπίζω και πιστεύω να μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε το σερί μ’ ένα αποτέλεσμα που θα μας δίνει την δυνατότητα να ελπίζουμε για την επόμενη φάση στην Ευρώπη. Θα κάνουμε μία προπόνηση σήμερα, να δούμε και τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε. Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Ελπίζω όλα τα παιδιά, να εγκλιματιστούν σ’ αυτές τις καταστάσεις, ούτως ώστε το εμπόδιο αυτό να ξεπεράσουμε πιο γρήγορα και ανώδυνα».

Για την κατάσταση του Ρατς: «Ο Ρατς είναι καλά και αγωνίστηκε στα ματς της εθνικής ομάδας της χώρας του. Είναι καλά».

Για το αν βοηθάει το 6-1 του πρώτου αγώνα: «Θα είναι το μεγαλύτερο λάθος αν σκεφτούμε κάτι τέτοιο. Για μας αυτό το παιχνίδι είναι τελικός».

Από την πλευρά του, ο Βλαντιμίρ Ζουραβέλ είπε:

Για την κατάσταση της ομάδας του: «Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα το πρώτο αγώνα στην Θεσσαλονίκη και προετοιμαζόμαστε σκληρά. Λόγω του καιρού, αλλάξαμε γήπεδο και γυμναστήκαμε σε πλαστικό χλοοτάπητα, αλλά τα έχουμε πάει καλά. Στον αγώνα δεν θα παίξουν οι Μπανγκουρά και Κόρζουμ, λόγω τραυματισμών. Οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι».

Για την παρουσία του κόσμου στον αγώνα και αν θα βοηθήσει τους παίκτες του: «Θέλω να πω ότι παίζουμε στο Μπορίσεφ και όχι στο Μινσκ. Αν παίζαμε εκεί θα είχαμε περισσότερους οπαδούς. Θα παίξουμε αργά το βράδυ και ο καιρός δεν θα βοηθήσει τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Αλλά ελπίζω να έρθουν πολλοί οπαδοί, να γίνει ο δωδέκατος παίκτης μας και να μας βοηθήσει».

Για τα κίνητρα της Ντιναμό: «Πρώτα μπορώ να πω πως είναι η ήττα στην Θεσσαλονίκη. Είναι το τελευταίο ματς στην έδρα μας. Είναι το τέλος της σεζόν και πρέπει να αρχίσουμε και τελειώσουμε καλά. Η αδυναμία πρόκρισης, μας χαλαρώνει και δεν έχουμε ψυχολογική πίεση, αλλά είμαστε… εκνευρισμένοι από αυτή την κατάσταση. Θέλω τα παιδιά να παίξουν καλά και θέλω να είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Θα ήθελα ακόμα να εξοικειωθούμε στο γήπεδο, πιο γρήγορα από τον αντίπαλο».

Για το γεγονός πως τον Νοέμβριο η Ντιναμό δεν έχει νικήσει: «Είμαι απογοητευμένος που δεν έχουμε νικήσει. Είμαι σίγουρος πως το πιστεύουν και οι παίκτες. Μάλλον εδώ φταίει η ήττα στον αγώνα με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, στον αγώνα που χάσαμε πολλές ελπίδες. Αύριο (σ.σ. την Πέμπτη) περιμένουμε τη νίκη».

Για την αναβολή του πρωταθλήματος στην Ελλάδα και αν αυτό βολεύει την ομάδα του: «Η αναβολή του τελευταίου παιχνιδιού επηρεάζει αρνητικά στην κατάσταση της ομάδας, αλλά πρέπει να παραδεχθώ πως ο ΠΑΟΚ μαζί με την Φιορεντίνα είναι τα φαβορί, αλλά εμείς θα κάνουμε το καλύτερό μας».

Το αν η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα: «Δεν είπα κάτι τέτοιο. Εμείς θέλουμε κάθε φορά να νικήσουμε».

O Δημήτρης Παπαδόπουλος εκπροσώπησε τους παίκτες και ανέφερε αρχικά: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως κάθε ευρωπαϊκό εκτός έδρας. Η Ντιναμό Μινσκ θα θέλει μια… ρεβάνς από το πρώτο ματς, όπου δέχθηκε έξι γκολ. Αυτό από μόνο του κάνει δύσκολο το παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή του παιχνιδιού, να έχουμε ισορροπία και να δείξουμε ότι το 6-1 δεν ήταν τυχαίο».

Στη συνέχεια ερωτήθηκε από Λευκορώσο δημοσιογράφο αν θα επηρεαστεί ο ΠΑΟΚ από τον καιρό και σχολίασε: «Δεν φοβόμαστε. Θα δυσκολέψει και τις προσπάθειες των δύο ομάδων, το γήπεδο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θα είναι ένα παιχνίδι που θα πάει στις μονομαχίες και θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x