Επικαιρότητα

Παπαρήγα: «Νέο ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τους απαραίτητους συμβιβασμούς για μία λαϊκή συμμαχία», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, ανοίγοντας, την Πέμπτη, τις εργασίες του 19ου Συνεδρίου του Κ.Κ.Ε., στον Περισσό.

Σε ενωτικό κλίμα, παρά τους αποκλεισμούς διαφωνούντων άρχισε την Πέμπτη το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, στην έδρα του κόμματος στον Περισσό.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής, 14 Απριλίου, με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και ενδεχομένως νέας ηγεσίας.

Η έναρξη του Συνεδρίου έγινε με την εισήγηση της απερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής, που παρουσίασε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε την πρόταση για μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισε τις διαφορές στις θέσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συνέκρινε με το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως «πλέον το δίπολο Νέα Δημοκρατία– ΠΑΣΟΚ έχει αντικατασταθεί από το δίπολο Νέα Δημοκρατία-ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Παπαρήγα υπεραμύνθηκε της αντιπολιτευτικής στάσης που κράτησε το κόμμα της, λέγοντας ότι «σηκώσαμε στις πλάτες μας το μεγαλύτερο βάρος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων».

Ο μακρύς προσυνεδριακός διάλογος έφερε στο προσκήνιο διαφωνίες για τη φυσιογνωμία και τη γραμμή του κόμματος.

Μικρή ομάδα στελεχών προχώρησε ένα βήμα περισσότερο, καθώς επέκρινε την ηγεσία για πολιτική εσωστρέφειας και απομονωτισμού, αλλά και μη αναζήτηση συμμαχιών, όπως προέβλεπαν αποφάσεις προηγούμενων Συνεδρίων του κόμματος.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η κατηγορία απεμπόλησης του στόχου για τη συγκρότηση «αντιϊμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης», που είχε τεθεί και εγκριθεί κατά το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το 1996.

Την τελευταία εβδομάδα αναπτύχθηκε φιλολογία για το αν σημερινή Γενική Γραμματέας θα παραμείνει στην ηγεσία, ή αν θα πάρει τη σκυτάλη εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς κομμουνιστών, όπως είχε κάνει ο Χαρίλαος Φλωράκης το 1991, που επέλεξε, τότε, για διάδοχό του την Αλέκα Παπαρήγα…

Δείτε δηλώσεις προσκεκλημένων του 19ου Συνεδρίου στο παρακάτω video :



Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x