Επικαιρότητα

Πάπας: «Οι χριστιανοί πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από τους γκέι»

Ο Πάπας Φραγκίσκος ξεχώρισε για ακόμα μία φορά με τις προοδευτικές δηλώσεις του.

Το απόλυτα κυριολεκτικό νόημα της εντολής «Αγαπάτε Αλλήλους» προσπαθεί να περάσεις στους ακολούθους του ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο Ποντίφικας έκανε και πάλι την διαφορά , όχι μόνο στηρίζοντας την γκέι κοινότητας, αλλά καλώντας τους χριστιανούς να ζητήσουν συγχώρεση από τους ομοφυλόφιλους.

«Επαναλαμβάνω αυτό που λέει η κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας: ότι (οι ομοφυλόφιλοι) δεν πρέπει να υφίστανται διακρίσεις, αλλά να γίνονται σεβαστοί και να συμμετέχουν στο ποίμνιο», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίσκεψή του στην Αρμενία και συνέχισε: «Η Εκκλησία πρέπει να ζητήσει συγχώρεση για απρεπή συμπεριφορά –και όταν λέω η Εκκλησία, εννοώ τους Χριστιανούς! Η Εκκλησία είναι ιερή, εμείς είμαστε οι αμαρτωλοί!».

Οι ομοφυλόφιλοι, όμως, δεν είναι οι μόνοι που αξίζουν καλύτερης συμπεριφοράς, σύμφωνα με τον Πάπα: «Πιστεύω πως η εκκλησία πρέπει να απολογηθεί όχι μόνο στον γκέι τον οποίο έχει προσβάλλει αλλά επίσης και στον φτωχό, στην γυναίκα την οποία έχουν εκμεταλλευτεί, στο παιδί που εργάζεται. Πρέπει να ζητήσει συγχώρεση για όλα τα όπλα που έχει ευλογήσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x