Euro 2024

Παπασταθόπουλος: «Ματς χωρίς αύριο»

«Είτε προκρινόμαστε και όλα είναι καλά, είτε όχι και τότε…». Με τον τρόπο αυτό ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος περιέγραψε πως έχει η κατάσταση για την Εθνική και τα παιχνίδια μπαράζ με την Ρουμανία!

«Είτε προκρινόμαστε και όλα είναι καλά, είτε όχι και τότε…». Με τον τρόπο αυτό ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος περιέγραψε πως έχει η κατάσταση για την Εθνική και τα παιχνίδια μπαράζ με την Ρουμανία!

«Πάντα παίζουμε για τη νίκη. Θα είναι ιδανικό να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας την Παρασκευή στο παιχνίδι που θα δώσουμε στην έδρα μας», αναφέρει ο άσος της Ντόρτμουντ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της UEFA και συνέχισε:

«Θα δούμε πως θα πάνε τα παιχνίδια αυτά. Θα είναι πολύ σκληρά σαν τελικοί. Δεν υπάρχει αύριο μετά την Τρίτη! Είτε προκρινόμαστε και όλα είναι άριστα, είτε αποκλειόμαστε και τότε όλα είναι χάλια. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος που μπορούμε να δούμε και να προσεγγίσουμε τα παιχνίδια. Παρόλα αυτά ελπίζουμε ότι μπορούμε να καταλήξουμε και να είμαστε εμείς οι νικητές», τόνισε.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αναφέρθηκε στην αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας:

«Η Ρουμανία είναι μια ομάδα με ικανότητες, η οποία βασίζεται περισσότερο στο ταλέντο των παικτών της και λιγότερο στην τακτική. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι από την στιγμή που έφτασε στο σημείο να συμμετέχει στα μπαράζ για την είσοδο στο Μουντιάλ τότε είναι μια αρκετά ανταγωνιστική ομάδα», είπε, και στη συνέχεια εξήγησε ότι δεν παίζει ρόλο που το πρώτο παιχνίδι διεξάγεται στο Καραϊσκάκη.

«Δεν παίζει ρόλο που το πρώτο παιχνίδι είναι στην έδρα μας. Πριν από τέσσερα χρόνια είχαμε δώσει το πρώτο μας παιχνίδι για μπαράζ εισόδου σε Μουντιάλ με αντίπαλο την Ουκρανία στην έδρα μας. Ήρθαμε ισόπαλοι 0-0 στο πρώτο παιχνίδι και μετά νικήσαμε εκτός έδρας για να πάρουμε το εισιτήριο την Νότια Αφρική. Το ζητούμενό είναι το ίδιο για εμάς, σε όποιο γήπεδο και να παίζουμε», είπε.

Το μεγάλο ζήτημα το οποίο απασχολεί την Εθνική ομάδα μας είναι η επιθετική της λειτουργία.

Ο Παπασταθόπουλος παραδέχθηκε το πρόβλημα…

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που παίζουμε στην επίθεση γιατί έχουμε ταλέντο να τα πάμε ακόμη καλύτερα και τα παιδιά που παίζουν στην επίθεση το έχουν αποδείξει. Σκοράρουν ασταμάτητα με τις ομάδες τους στα πρωταθλήματα και είναι ικανοί για να μπορέσουν να έχουν μια αντίστοιχη παρουσία και με την Εθνική τους ομάδα», τόνισε και συνέχισε:

«Φυσικά και είναι πολύ δύσκολο να συντονιστούν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα με τον τρόπο που αγωνίζονται οι συμπαίκτες τους στην Εθνική. Ελπίζω να σκοράρουμε απέναντι στη Ρουμανία όλα τα γκολ που δεν έχουν μπορέσει να πετύχουν στη φάση των ομίλων».

Τέλος, υπογράμμισε το γεγονός ότι το Μουντιάλ αυτό είναι ξεχωριστό λόγω της χώρας που το διοργανώνει…

«Είναι μια διοργάνωση ξεχωριστή. Όλοι θέλουν να λάβουν μέρος σε αυτή, ακόμη και ως θεατές πόσω μάλλον αγωνιζόμενοι. Δίνω τον καλύτερό μου εαυτό κάθε ημέρα για να βελτιωθώ και να έχω την ευκαιρία για να παίξω. Αξίζουν οι προσπάθειες και θυσίες ειδικά από την στιγμή που η διοργάνωση γίνεται στη Βραζιλία. Μια χώρα σύμβολο για το ποδόσφαιρο. Κανένας από εμάς δεν έχει παίξει εκεί, κανένας δεν έχει επισκεφθεί την χώρα. Ελπίζω να ζήσουμε το όνειρο μας και να παίξουμε εκεί με την Εθνική μας το καλοκαίρι», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x