Επικαιρότητα

Παππάς: Σε λίγες ημέρες η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις άδειες

«Όποιος θέλει να έχει ειδησεγραφικό πρόγραμμα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία» είπε.

Τρείς μήνες ζωής θα έχουν τα τηλεοπτικά κανάλια που δεν θα μετάσχουν στον επικείμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ή θα αποτύχουν στην διαγωνιστική διαδικασία.

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο Νίκος Παππάς παρουσιάζοντας την σχετική τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι μετά τη ψήφιση της τροπολογίας θα ακολουθήσει σε λίγες ημέρες η προκήρυξη του διαγωνισμού και στην συνέχεια έως το τέλος του έτους θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι με την τροπολογία καταργείται η κατηγορία θεματικού προγράμματος. «Όποιος θέλει να έχει ειδησεγραφικό πρόγραμμα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία» είπε.

Διευκρίνισε εξάλλου ότι αν μια ή περισσότερες από τις επτά άδειες μείνουν «ορφανές» θα επαναπροκυρηχθούν μόλις εκδηλωθεί ενδιαφέρον, και κατέστησε σαφές ότι απαγορεύεται η μεταβολή άδειας όπως γίνονταν στο παρελιθόν με περιφερειακά κανάλια που σε μια νύχτα γίνονταν πανελλαδικά.

Ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε και στην ρύθμιση για τον ΕΔΟΕΑΠ που πρόκειται να έρθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Υποστήριξε ότι με τη ρύθμιση εξασφαλίζεται η σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ και επιτέθηκε στα εκδοτικά συγκροτήματα που αντιδρούν κάνοντας λόγο για εκδότες που είχαν συνηθίσει στο τζάμπα.

«Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια ταλαιπωρία, να δίνουμε μάχη με τους θεσμούς και να έχουμε τέτοιες αντιδράσεις» είπε και ζήτησε από τον πολιτικό κόσμο να υψώσει τοίχο υπεράσπισης.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x