Europa League

Πάρα: «Τα όνειρα συνεχίζονται»

Χωρίς να έχει εκπληρώσει τα όνειρά του, ο Φακούντο Πάρα δίνει το σύνθημα για το αυριανό παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με την Παρτίζαν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για τη 2η αγωνιστική του Europa League.

Την άποψη ότι τα όνειρα δεν σταματούν στο ποδόσφαιρο και όποιος ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα έχει ως στόχο το καλύτερο εξέφρασε ο Φακούντο Πάρα, μιλώντας στο επίσημο πρόγραμμα του Αστέρα Τρίπολης για τον αυριανό αγώνα με την Παρτίζαν για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

«Όχι. Τα όνειρα συνεχίζονται. Κάθε μέρα υπάρχει και διαφορετικό όνειρο. Όποιος παίζει ποδόσφαιρο, πρέπει να κάνει το καλύτερο. Εγώ ελπίζω να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται», είναι το μήνυμα του Αργεντινού επιθετικού που είχε σκοράρει στην ισοπαλία των Αρκάδων με την Μπεσίκτας, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι με την Παρτιζάν;

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον Αστέρα, ιδιαίτερα μετά την ισοπαλία που πήρε στην Κωνσταντινούπολη από την Μπεσίκτας. Νικώντας την Παρτιζάν θα βρίσκεται στην καλύτερη βαθμολογική θέση και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Πρώτη φορά ο Αστέρας συμμετέχει σε όμιλο EUROPA LEAGUE. Κυνηγάει ο Αστέρας μία ακόμα μεγάλη υπέρβαση;

«Σίγουρα ο Αστέρας θέλει να κάνει την υπέρβαση μετά τα αποτελέσματα που είχε στα προκριματικά της διοργάνωσης και την είσοδο του στον όμιλο του EUROPA LEAGUE. Γνωρίζουν όλοι ότι ο Αστέρας δεν είναι το φαβορί, αλλά όλοι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να περάσει η ομάδα στην επόμενη φάση του EUROPA LEAGUE».

Όταν ήρθες στον Αστέρα δήλωσες ευγνώμων που σου δόθηκε η ευκαιρία να ξαναπαίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη...

«Νιώθω ευγνώμων, γιατί μου δόθηκε για δεύτερη φορά η ευκαιρία να έρθω στην Ελλάδα, αλλά και γιατί μου δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχω σε μία κορυφαία διοργάνωση όπως είναι τα παιχνίδια του EUROPA LEAGUE. Μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω με σπουδαίους αντιπάλους όπως είναι η Μπεσίκτας, η Παρτιζάν και η Τότεναμ».

Έχεις κατακτήσει το αντίστοιχο EUROPA LEAGUE της Λατινικής Αμερικής, με την Ιντεπεντιέντε, σκοράροντας μάλιστα δύο φορές στον τελικό, όμως και το γκολ στην Κωνσταντινούπολη θα έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στην καριέρα σου...

«Ναι βέβαια. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να παίζω σε τόσο μεγάλα παιχνίδια. Με την Ιντεπεντιέντε είχα αγωνιστεί και στο Κόπα Λιμπερταδόρες, που είναι το αντίστοιχο του Champions League και νιώθω πολύ ωραία που μου δίνεται η ευκαιρία να παίζω με τον Αστέρα κάθε Πέμπτη στο Europa League. Κάθε γκολ στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντικό για την καριέρα μου, πόσο μάλλον όταν αυτό φέρνει και θετικό αποτέλεσμα για τον Αστέρα, όπως έγινε στην Κωνσταντινούπολη».

Πώς ένιωσες τη στιγμή του γκολ...

«Για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή τέτοια γκολ του δίνουν ιδιαίτερη ικανοποίηση. Δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχα, αλλά ότι αυτό έφερε μεγάλη χαρά και στους φιλάθλους μας».

Πώς βλέπεις τη συνέχεια του ομίλου; Μετά την Μπεσίκτας, ο Αστέρας αντιμετωπίζει την Παρτιζάν και στη συνέχεια την Τότεναμ...

«Σίγουρα είναι μεγάλες και σημαντικές οι ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά είναι ευχάριστο για μας ότι δεν θα παίξουν κλειστά όπως συμβαίνει στην Ελλάδα που έρχονται στην Τρίπολη κάποιες μικρές ομάδες και κλείνονται πίσω. Οι τρεις ομάδες θεωρούνται υψηλού επιπέδου και θα μας δοθεί η ευκαιρία να παίξουμε ένα πιο ανοικτό παιχνίδι».

Εκτός των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, ο Αστέρας συμμετέχει σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει;

«Έχουμε φτιάξει μία ομάδα που μπορεί να ανταποκριθεί και στις τρεις διοργανώσεις. Ελπίζω να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα και να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Στο κύπελλο είναι σημαντικό πώς την πρώτη αγωνιστική ο Αστέρας κέρδισε εκτός έδρας τον Αιγινιακό και το άλλο παιχνίδι ήρθε ισόπαλο. Ελπίζω να κερδίσουμε και το επόμενο παιχνίδι του ομίλου για να προκριθούμε στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Πιστεύω πως έχουμε την ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα».

Εκτός από την Αργεντινή έχεις αγωνιστεί σε Ελλάδα και Ιταλία. Τι έχεις κερδίσει από το ποδόσφαιρο;

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω απέναντι σε μεγάλες ομάδες και με σπουδαίους αντιπάλους, αλλά ταυτόχρονα έχω πολλές εμπειρίες εντός και εκτός γηπέδων που δεν μπορώ να τις απαριθμήσω».

Ποδοσφαιρικά έχεις εκπληρώσει τα όνειρα σου;

«Όχι. Τα όνειρα συνεχίζονται. Κάθε μέρα υπάρχει και διαφορετικό όνειρο. Όποιος παίζει ποδόσφαιρο, πρέπει να κάνει το καλύτερο. Εγώ ελπίζω να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται».

Πόσο καλύτερος ποδοσφαιριστής αισθάνεσαι από τότε που πρωτοήρθες στην Ελλάδα;

«Μετά την Λάρισα κέρδισα πολλές και σημαντικές εμπειρίες παίζοντας σε μεγάλα παιχνίδια με σημαντικές ομάδες, ενώ πριν πάω στη Λάρισα είχα αγωνιστεί μόνο στην Τσακαρίτα. Όταν ήρθα στη Ελλάδα ήταν η πρώτη φορά που έφυγα από την πατρίδα μου για να πάω σε μία μεγάλη ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Αστέρα, που μου έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστώ και πάλι στην Ελλάδα. Ο Αστέρας δεν βρίσκεται τόσο ψηλά από τύχη. Είναι κάτι που έχουν προσπαθήσει όλοι οι άνθρωποι της ομάδας μαζί».

Σε προσωπικό επίπεδο έχεις βάλεις ένα όριο τερμάτων που θα είσαι ευχαριστημένος;

«Αν και δε βάζω ποτέ όρια, πιστεύω πώς με 12-13 τέρματα θα είμαι ικανοποιημένος και θα έχω βοηθήσει σημαντικά την ομάδα».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φίλους του Αστέρα;

«Να συνεχίσουν να είναι μαζί μας. Να συνεχίσουν να ταξιδεύουν μαζί μας σε κάθε γήπεδο και να βοηθάνε όσο μπορούν την ομάδα, γιατί ο Αστέρας είναι σημαντικός για την ευρύτερη κοινωνία. Είδα τους φιλάθλους μας στην Κωνσταντινούπολη, όταν πήγαμε να τους χαιρετίσουμε στο τέλος του αγώνα με την Μπεσίκτας. Ένιωσα πολύ μεγάλη ικανοποίηση, που τους δώσαμε στο τέλος του παιχνιδιού τέτοια μεγάλη χαρά, ως ανταμοιβή για το ταξίδι τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x