Πόλο

«Παραδώσαμε ένα ‘κόσμημα’»

Το κολυμβητήριο της Λαμίας αποδείχτηκε ικανό να διεξάγει τους αγώνες του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος πόλο των ανδρών την περασμένη εβδομάδα.

Έτσι, ο Δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Κοτρωνιάς και ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας και αναφέρθηκαν στο «στολίδι» του ελληνικού αθλητισμού, όπως το χαρακτήρισαν, ελπίζοντας πως στο μέλλον θα καταφέρει να φιλοξενήσει και άλλες σημαντικές διοργανώσεις.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Λαμιέων, τόνισε: «Στη ζωή μου προσωπικά δεν έχω παίξει πόλο, αλλά όταν έπρεπε μικρός να το είχα κάνει αυτό, το άθλημα αυτό στην πόλη μας δεν ήταν καθόλου αναπτυγμένο, καθώς δεν είχαμε υποδομές.

Σήμερα έχουμε τη χαρά να παραδίδουμε στη νεολαία της Λαμίας, αλλά και γενικότερα στον ελληνικό υγρό στίβο, μία πισίνα, η οποία είχε κατασκευαστεί πριν 12 ολόκληρα χρόνια στο ΤΕΙ της πόλης και όλα αυτά τα χρόνια παρέμενε αναξιοποίητη.

Με μεγάλη προσπάθεια και με τον συντονισμό όλων των δυνάμεων της περιοχής, καταφέραμε σήμερα να παραδίδουμε ένα πραγματικό "κόσμημα" για τον υγρό στίβο και ένα χώρο στον οποίο θα μπορέσουν να αναπτυχθούν τα αθλήματα της πισίνας.

Ευελπιστούμε, μάλιστα, πως θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε εδώ και μεγάλες διοργανώσεις, αφού βρισκόμαστε σε συζητήσεις για διεξαγωγή των «Σαμαρτζιδείων», αλλά και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κολύμβησης ΟΠΕΝ.

Εμείς την πισίνα αυτή τη θέλουμε, πρώτα απ’ όλα, για τα νέα παιδιά της περιοχής μας, έτσι, πάντα σε μία σχέση αμοιβαία ωφέλειας, για την προβολή και την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής μας, επιθυμούμε την παροχή του χώρου αυτού για τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κατσαρό και την ομοσπονδία, γιατί ήθελαν να κάνουν καλό στον τόπο μας».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Αν δεν ήταν μπροστάρης αυτής της προσπάθειας τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αυτό το κολυμβητήριο, το οποίο επί 12 χρόνια παρέμενε στην αφάνεια, θα ήταν ακόμη στην ίδια κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια του μεγάλου ραντεβού που δώσαμε στο Υπουργείο, ο κ. Κοτρωνιάς μάζεψε όλους τους αρμόδιους φορείς και ορκιστήκαμε πως αυτή η πισίνα επιτέλους θα λειτουργήσει. Όντως, λοιπόν, πια λειτουργεί και όλοι μας είμαστε υπερήφανοι.

Η ομοσπονδία ευχαριστεί ολόψυχα τον Δήμαρχο της Λαμίας, καθώς ήταν αρωγός σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x