Επικαιρότητα

Παραιτήθηκε ο Σαμαράς! (video)

Σε αλλαγή ηγεσίας οδηγείται και επίσημα η Νέα Δημοκρατία! Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την παραίτησή του απ' την προεδρία του κόμματος. Προσωρινά αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τέλος εποχής στη Νέα Δημοκρατία μετά την «ήττα» στο Δημοψήφισμα.

Στην ομιλία του, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε γνωστή την παραίτησή του (κι ενώ για κάτι τέτοιο τον είχε... παροτρύνει η Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ) και πλέον το κόμμα μπαίνει σε διαδικασία αλλαγής της ηγεσίας.

Όπως αποκάλυψε, προσωρινά θα αναλάβει τα «ηνία» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προτού φανεί ποιοι θα θέσουν υποψηφιότητα για τη διάδοχη κατάσταση για να τρέξουν οι εξελίξεις και να εκλεγεί νέος αρχηγός.

«Σε ότι με αφορά, κράτησα τέτοια στάση στη διάρκεια της προεκλογικής μάχης ώστε να εκφραστεί η διακομματική στάση του ναι. Σήμερα παραιτούμαι από την ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης αναλαμβάνει προσωρινός πρόεδρος. Πολλές φορές είχα να παλέψω σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Τώρα οι κίνδυνοι που επεσήμανα, επαληθεύονται. Η πατρίδα περνάει μία μεγάλη δοκιμασία και η παράταξη της ΝΔ οφείλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο πολύ σύντομα και θα είμαι δίπλα της», ανέφερε χαρακτηριστικά για την απόφασή του.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, τόνισε: «Όλοι όσοι ψήφισαν ναι, αλλά και πολλοί από αυτούς που ψήφισαν όχι, θέλουν να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης αμέσως. Έχουμε προειδοποιήσει ότι πολλοί στην ΕΕ θα ερμηνεύσουν το δημοψήφισμα ως επιλογή εξόδου από το ευρώ. Καλώ τους εταίρους μας να βοηθήσουν την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη. Χρειάζεται μία βιώσιμη συμφωνία για να αποκαταστήσει τη ρευστότητα. Δεν πρέπει να χρονοτριβήσει η Κυβέρνηση. Πρέπει να ξεπεράσουμε την απειλή του διχασμού, να παραμείνουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x