Επικαιρότητα

Παρακλάδι ναρκοκυκλώματος οι «11»

Στην αστυνομική επιχείρηση στις 23/10 κατασχέθηκαν 16 κιλά ηρωίνης, αρκετά χρήματα, καθώς επίσης χειροβομβίδες, όπλα και σφαίρες.

Παρακλάδι μεγαλύτερου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ηρωίνης αποτελούν τα έντεκα άτομα, Ελληνες και αλλοδαποί, που συνελήφθησαν την Κυριακή, σε παράλληλες έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αστυνομικές πηγές που μετέχουν στις έρευνες επισημαίνουν ότι οι συλληφθέντες δεν αποτελούσαν αυτόνομο «πυρήνα» εμπορίας ναρκωτικών, αλλά συμμετείχαν σε ευρύτερο δίκτυο ναρκεμπόρων, το μέγεθος του οποίου θα αποκαλυφθεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, το επόμενο διάστημα.

Στην αστυνομική επιχείρηση της 23ης Οκτωβρίου κατασχέθηκαν 16 κιλά ηρωίνης, αρκετά χρήματα σε μετρητά, καθώς επίσης χειροβομβίδες, όπλα και σφαίρες. Η έρευνα, στην οποία μετείχαν οι υποδιευθύνσεις Δίωξης Ναρκωτικών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2016 ύστερα από πληροφορίες ότι κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών αποθηκεύει ηρωίνη σε σπίτι στο Κορωπί. Ακολούθησαν άρσεις απορρήτου και επιτηρήσεις «στόχων», στη διάρκεια των οποίων αποκαλύφθηκε η μεθοδολογία δράσης του «πυρήνα των Μεσογείων». Τα μέλη του εισήγαγαν ηρωίνη από την Τουρκία στην Αττική, τη νόθευαν και την τυποποιούσαν στο Κορωπί και στη συνέχεια τη μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη για περαιτέρω διακίνηση. Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος περιγράφεται από την ΕΛ.ΑΣ. 39χρονος από χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ο οποίος αναζητείται, ενώ κεντρικός ρόλος αποδίδεται στην 32χρονη Ελληνίδα σύντροφό του.

Το «ξήλωμα» του κυκλώματος ξεκίνησε στα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης, όπου αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο νοικιασμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρονος. Κρυμμένα στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου βρέθηκαν 26 δέματα με 13,5 κιλά «πρέζα», που είχε αναλάβει να μεταφέρει από το Κορωπί στη συμπρωτεύουσα. Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε μάλιστα ότι ο 33χρονος είχε πριν από τη σύλληψή του μεταφέρει με πανομοιότυπο τρόπο στη Θεσσαλονίκη ακόμα 21 κιλά ηρωίνης. Ταυτόχρονα με το μπλόκο στα Μάλγαρα, αστυνομικοί έκαναν εφόδους στο σπίτι - «καβάτζα» στο Κορωπί, καθώς και στα σπίτια των μελών του κυκλώματος σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Κατασχέθηκαν 15,8 κιλά ηρωίνης, 148 γρ. χασίς, 4.335 ευρώ και δύο βιβλιάρια καταθέσεων, κινητά τηλέφωνα, τηλεκάρτες, κάρτες sim, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας κ.ά. Σε οικόπεδο απέναντι από το σπίτι στο Κορωπί βρέθηκαν θαμμένα όπλα και πυρομαχικά: 10 χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο Scorpion, τέσσερα πιστόλια, ένα περίστροφο, μια επαναληπτική καραμπίνα, γεμιστήρες, φυσίγγια κ.ά. Η έρευνα στο χωράφι με τα κρυμμένα όπλα και εκρηκτικά έγινε με τη συνδρομή πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες συνεχίζονται και μάλιστα αστυνομικοί εκφράζουν τη βεβαιότητα για νέες συλλήψεις και κατασχέσεις ναρκωτικών. Αφήνουν να εννοηθεί ότι παρουσιάζει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον ο τρόπος εισαγωγής των ναρκωτικών στη χώρα: από τα παράλια της Τουρκίας στην Ελλάδα με πλωτά μέσα, μέσα από τα «μονοπάτια» των παράτυπων μεταναστών...

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x