Βόλεϊ

Παραμονή χωρίς… περιπέτειες ο Άρης

Μια θέση στην οκτάδα που θα τον κρατήσει στη Volleyleague χωρίς περιπέτειες θα διεκδικήσει ο Άρης, στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην 21η αγωνιστική της Volleyleague.

Να βγει απ’ τις περιπέτειες των πλέι άουτ θέλει ο Άρης που θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στην 21η αγωνιστική της Volleyleague το Σάββατο (29/3) στις 19.00 στο κλειστό της Γλυφάδας.

Το ντέρμπι των «κιτρινόμαυρων» έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους Θεσσαλονικείς, αφού θέλουν να διατηρηθούν στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας για να μη μπει σε περιπέτειες υποβιβασμού.

Ο «δικέφαλος» από την άλλη, θέλει να εξασφαλίσει την πέμπτη θέση, αλλά και να… φτιάξει ψυχολογία, αφού προέρχεται απ’ τις ήττες στους αγώνες με Κηφισιά και Ολυμπιακό.

Στην προσπάθεια αυτή ο Άκης Φλαούνας δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Πέτρο Πέτρογλου, ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία του, ενώ κανονικά θα αγωνιστεί ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης, παρά το πρόβλημα στους προσαγωγούς που τον ταλαιπωρεί.

Ο προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε για τον αγώνα με τον Άρη: «Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη για να διασφαλίσουμε την 5η θέση, η οποία θα μας δώσει το πλεονέκτημα στα πλέι-οφ που οδηγούν στην έξοδο στην Ευρώπη. Τα περιθώρια έχουν στενέψει, γι αυτό θα κάνουμε το παν για να πάρουμε το τρίποντο. Το τελευταίο διάστημα έχουμε μάθει να ζούμε με τα προβλήματά μας. Όμως με την επιστροφή του Γκούζντα πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε στον τομέα της υποδοχής και θα παρουσιαστούμε καλύτεροι. Με τη βοήθεια, δε, του κόσμου μας, ευελπιστώ ότι θα κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου μας».

«Αν ο κόσμος είναι δίπλα μας, δεν φοβάμαι τίποτα»
Την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φίλαθλοι της ΑΕΚ στο ντέρμπι των γυναικών επί του Ολυμπιακού ζήλεψε ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης και δεν έκρυψε πως περιμένει αντίστοιχη στήριξη στις προσπάθειες της αντρικής ομάδας για έξοδο στην Ευρώπη.

«Είναι πολύ σημαντικός αγώνας. Θέλουμε να νικήσουμε αφενός για να επιστρέψουμε στις νίκες, αφετέρου για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην κανονική περίοδο ώστε να έχουμε πλεονέκτημα στα πλέι-οφ για τις θέσεις 5-8. Πλέον η έξοδος στην Ευρώπη είναι ο στόχος που μας έχει απομείνει και θα τον κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Σε αυτή την προσπάθεια η συμπαράσταση του κόσμου μας θα παίξει σημαντικό ρόλο. Βρέθηκα τη Δευτέρα στο ντέρμπι της ομάδας μας με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα Γυναικών και μπορώ να πω ότι ζήλεψα την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φίλαθλοί μας στο γήπεδο. Αν έχουμε τέτοια ατμόσφαιρα κι εμείς στον αγώνα με τον Άρη, τότε δεν φοβάμαι τίποτα».

«Καίγεται» ο Άρης
Ο Άρης «καίγεται» για την επαναφορά στα θετικά αποτελέσματα, ύστερα από επτά συνεχόμενες ήττες, προκειμένου να αποφύγει τα πλέι άουτ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης σε 20 αγώνες έχει 22 βαθμούς και αισθάνεται την απειλή του Παμβοχαϊκού και του Παναθηναϊκού που έχουν από 20 ενώ τους «πράσινους» τους υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική.

«Η κατάσταση στα χέρια μας»

Ο πασαδόρος του Άρης Γιάννης Χαριτωνίδης δήλωσε: «Με την ΑΕΚ πρέπει να πάρουμε κάτι, έστω έναν βαθμό για να κρατάμε την κατάσταση στα χέρια μας ενόψη των αγώνων της 22ης αγωνιστικής. Η ομάδα μου θέλει να αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται στην 8αδα. Αν τα καταφέρει θα πάει και πιο ψηλά στα πλέι οφ. Είμαστε σε καλή κατάσταση αν και υπάρχει πίεση μετά από επτά ήττες. Η ΑΕΚ έχει πολύ καλή ομάδα και πρέπει να έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας».

Ο Άρης την προϊστορία

Από τη σεζόν 1998-99 οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντίπαλοι 17 φορές και ο Άρης έχει μικρό προβάδισμα 9-8 στις νίκες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x