Επικαιρότητα

Παράταση 30 ημερών της ρύθμισης των 100 δόσεων

Καλά νέα για όσους οφειλέτες του Δημοσίου που συνωστίζονται σε τράπεζες, ΕΛΤΑ και ασφαλιστικά ταμεία, για να προλάβουν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων.

Η προθεσμία υπαγωγής στην ρύθμιση που κανονικά λήγει την Τρίτη, πήρε, σύμφωνα με πληροφορίες, παράταση ενός μήνα, έως τις 30 Ιουνίου.

Την απόφαση αυτή έλαβε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της σημαντικής αύξησης της συμμετοχής των οφειλετών στη ρύθμιση.

Στοιχεία του ΥΠΟΙΚ καταδεικνύουν κατακόρυφη αύξηση των αιτήσεων ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων, στην εκπνοή της προθεσμίας με τους ενδιαφερόμενους να σπεύδουν να προλάβουν.

Πιο αναλυτικά, ο αριθμός των αιτήσεων που έγιναν δεκτές από το σύστημα, προσεγγίζει ήδη τις 600.000, ενώ το ποσό της οφειλής που μπαίνει σε διαδικασία ρύθμισης αγγίζει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στα «διψασμένα» για ρευστό ταμεία του κράτους έχουν εισρεύσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ.
Και μάλιστα σε έναν μήνα όπως είναι ο Μάιος, ο οποίος πέραν της 2ης δόσης του ΦΠΑ είναι «στεγνός» από φορολογικά έσοδα, καθότι δεν έχει ανοίξει καν η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη παράταση που δίδεται, αφού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει εκ του νόμου το δικαίωμα να ανανεώσει την ισχύ της ρύθμισης των 100 δόσεων με την έκδοση, απλώς, μίας υπουργικής απόφασης.

Το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι το αν θα παραταθεί και η διαδικασία της προκαταβολής, για την οποία απαιτείται νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν είναι δυνατόν να ψηφιστεί μέχρι σήμερα, οπότε η δυνατότητα αυτή θα κλείσει.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x