F1

Παρελθόν και επίσημα ο Ντομενικάλι από την Ferrari

Η Ferrari επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν τον Στέφανο Ντομενικάλι να έχει παραιτηθεί. Ο Μάρκο Ματιάτσι είναι ο αντικαταστάτης του, όπως ανακοίνωσε ο Λούκα Ντι Μοντιζέμολο.

Μετά από 23 χρόνια ο Στέφανο Ντομενικάλι αποτελεί παρελθόν για τη Ferrari. Το πρώην αφεντικό της σκουντερία υπέβαλε την παραίτηση του, ύστερα από το υποτονικό ξεκίνημα της ιταλικής ομάδας στο πρωτάθλημα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η σκουντερία μέσω ανακοίνωσης ευχαρίστησε τον Ντομενικάλι για τις υπηρεσίες του και του ευχήθηκε καλή τύχη για τη συνέχεια.

«Η Ferrari δέχτηκε την παραίτηση του Στέφανο Ντεμενικάλι και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του και την αφοσίωσή του για όλα αυτά τα 23 χρόνια. Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον του».

Στο διαζύγιο με τον Ντομενικάλι αναφέρθηκε και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Λούκα Ντι Μοντιζέμολο, ο οποίος ταυτόχρονα ανακοίνωσε και τον αντικαταστάτη του.

«Ευχαριστώ τον Στέφανο όχι μόνο για τη συνεισφορά, αλλά για την αίσθηση της ευθύνης που έδειξε, βάζοντας το καλό της ομάδας, πάνω από το δικό του. Σέβομαι τον Ντομενικάλι, τον έχω δει να ωριμάζει επαγγελματικά σε αυτά τα 23 χρόνια συνεργασίας και του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Επίσης εύχομαι καλή τύχη στον Μάρκο Ματιάτσι, ο οποίος με ενθουσιασμό δέχτηκε την πρόταση που του έγινε».

Ο Ντομενικάλι από το 1995 υπηρετεί την Ferrari, ενώ το 2008 αντικατέστησε τον Ζαν Τοντ στη θέση του αφεντικού της ομάδας. Η απόφαση του Ντομενικάλι να παραιτηθεί από την Ferrari είναι αποτέλεσμα των υποτονικών αποτελεσμάτων της ομάδας, η οποία μετά τα πρώτα τρία γκραν πρι βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος των Κατασκευαστών, έχοντας μόλις 33 βαθμούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x