Επικαιρότητα

Παρέμβαση των ΗΠΑ ζητεί ο Παυλόπουλος

Έκκληση προς τις ΗΠΑ «να ενισχύσουν την Ελλάδα αυτή την κρίσιμη στιγμή» και να διασφαλιστεί η πορεία της χώρας μας στην Ευρωζώνη απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Έκκληση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες «να ενισχύσουν την Ελλάδα αυτή την κρίσιμη στιγμή» και να διασφαλιστεί η πορεία της χώρας μας στην Ευρωζώνη απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας χθες σε Ελληνοαμερικανούς φοιτητές του American Hellenic Institute (ΑΗΙ), που τον επισκέφθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κάνοντας σαφή αναφορά υπέρ της διατήρησης ενός ιστορικού και πολιτικού κεκτημένου της χώρας, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «η πορεία της Ελλάδας ήταν, είναι και θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και παρακαλούμε πολύ τις ΗΠΑ να ενισχύσουν την Ελλάδα αυτή την κρίσιμη στιγμή, ώστε αυτή η πορεία της να διασφαλιστεί στο μέλλον». Πρόσθεσε ότι αυτό «είναι κάτι που αφορά στο μέλλον του ελληνικού λαού, αλλά και της ίδιας της Ευρώπης». Γιατί, όπως είπε, «βεβαίως δεν νοείται Ελλάδα έξω από την Ευρώπη, αλλά πιστεύω, με βάση τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης, ότι δεν νοείται και Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τους Ελληνοαμερικανούς φοιτητές, «αυτά τα μηνύματα να τα μεταφέρετε στις Ηνωμένες Πολιτείες» και πρόσθεσε: «Η εκτίμηση στον αμερικανικό λαό παραμένει και ενισχύεται. Πρόκειται για μια χώρα που παίζει καταλυτικό ρόλο τόσο στην παγκόσμια οικονομία όσο και στην παγκόσμια ειρήνη. Η αποστολή που έχετε αναλάβει είναι πολύ σημαντική και εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες για ό,τι έχετε κάνει και ό,τι πρόκειται να κάνετε στο μέλλον».

Πηγή: Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x