Τεχνολογία

Παρουσίαση ASUS Memo Pad 7

Μέχρι πριν από ένα χρόνο, η Intel απείχε από την αγορά των tablets με αποτέλεσμα σε αυτή να έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια η Qualcomm με τους διάφορους Snapdragon...

Μέχρι πριν από ένα χρόνο, η Intel απείχε από την αγορά των tablets με αποτέλεσμα σε αυτή να έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια η Qualcomm με τους διάφορους Snapdragon αλλά να βρίσκει χώρο ακόμα και η κινεζική MediaTek.

Η κατάσταση όμως έχει αρχίζει να αλλάζει και ο γίγαντας των επεξεργαστών μπήκε σιγά σιγά στο χώρο των mobile συσκευών με μια από τις πρώτες που είχαμε δει πριν λίγο καιρό να είναι το Vero G8i, το οποίο χρησιμοποιούσε το προηγούμενης γενιάς SoC της Intel, προσφέροντας καλές επιδόσεις σε λογική τιμή.

Η ASUS με το φετινό MEMO Pad 7 φέρνει στα χέρια των καταναλωτών για πρώτη φορά το νέας γενιάς SoC της Intel που είναι μέρος των BayTrail επεξεργαστών, σε ένα tablet μικρών διαστάσεων και λογικού κόστους. Το αποτέλεσμα; Μια συσκευή που δείχνει τις διαθέσεις της Intel.



Η σειρά MEMO Pad της ASUS αποτελείται από τα οικονομικά μοντέλα της εταιρείας και προσφέρει εκδόσεις σε διάφορα επίπεδα τιμής και με πλήθος επιλογών hardware. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει κωδική ονομασία ΜΕ176CX και είναι ό,τι νεότερο διαθέτει η εταιρεία στο χώρο των μικρών και οικονομικών tablet.

Το μοντέλο μας το έδωσε για παρουσίαση η Westnet Distribution, η οποία έχει και την αποκλειστική διάθεση για όλα τα tablet της ASUS. Η συσκευασία του είναι λιτή, περιλαμβάνοντας την ίδια τη συσκευή, ένα τυπικό εγχειρίδιο χρήσης και ένα USB φορτιστή (5,2V/1.35A).

Η έκδοση του tablet που είχαμε στα χέρια μας είναι η κόκκινη, με την ASUS να το προσφέρει και σε άλλες χρωματικές αποχρώσεις. Σαν τυπικό 7άρι tablet, το MEMO Pad 7 έχει αρκετά μικρές διαστάσεις και χαμηλό βάρος, ούτως ώστε κάποιος να μπορεί να το κρατά με το ένα χέρι εύκολα.

Η πρόσοψη καλύπτεται στο μεγαλύτερο βαθμό από την οθόνη ανάλυσης 1280x800 pixel με αναλογίες πλευρών 16:10, κάτι πολύ βολικότερο από τα tablet με αναλογίες οθόνης 16:9.

Βέβαια το bezel γύρω από την οθόνη δεν είναι αμελητέο ούτε όμως είναι ιδιαίτερα μεγάλο, τουλάχιστον στις μακριές πλευρές, αλλά θεωρούμε πως είναι αρκετό για να κρατάει κανείς με το ένα χέρι το tablet σαν να διαβάζει ένα βιβλίο.

Άλλωστε, μια από τις βασικές δουλειές που θα κάνει θα είναι αυτή και χάρη στο ειδικό reading mode που προσφέρεται μέσα από το μενού επιλογών της οθόνης και αλλάζει φωτεινότητα και θερμοκρασία, η ανάγνωση γίνεται ακόμα ευκολότερη.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x