Games

Παρουσίαση: Call of Duty Advanced Warfare

Νοέμβριος, και αυτό σηματοδοτεί την νέα προσθήκη στην ετήσια κυκλοφορία του Call of Duty.

Νοέμβριος, και αυτό σηματοδοτεί την νέα προσθήκη στην ετήσια κυκλοφορία του Call of Duty.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η σειρά είχε αποκτήσει μια ξεκάθαρη «διπλή» πορεία, με δύο ομάδες ανάπτυξης να ακολουθούν έκαστη τη δική της προσέγγιση στο δημοφιλές franchise.

Ωστόσο μετά την Infinity Ward και το Ghosts, η Activision αποφάσισε να αλλάξει τη «συνταγή» και να προσθέσει ένα ακόμη studio, επιμηκύνοντας με αυτόν τον τρόπο τον χρόνο ανάπτυξης της κάθε ομάδας στα τρία έτη.

Έτσι λοιπόν, την σκυτάλη πλέον δεν αναλαμβάνει η Treyarch αλλά η Sledgehammer Games, με την έμπνευσή της να αντλείται περισσότερο από το όραμα και τη φιλοσοφία της πρώτης. Call of Duty: Advanced Warfare λοιπόν - και η δυναμική είσοδος της σειράς στην νέα γενιά συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας εναποτίθεται στους ώμους της Sledgehammer.



Με την ιστορία να τοποθετείται περίπου 40 χρόνια στο μέλλον, ο τίτλος αφηγείται την περιπέτεια του οπλίτη Jack Mitchell, η οποία και ξεκινά στην Σεούλ, όπου ο αμερικανικός στρατός αποστέλλει χερσαίες δυνάμεις για την συνδράμει στην άμυνα της πόλης από την εισβολή της Βορείου Κορέας.

Η αποστολή του, αν και επιτυχής, έρχεται με ένα μεγάλο τίμημα, αφού ο Mitchell χάνει τον καλύτερό του φίλο… και το ένα του χέρι.

Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την τιμητική απαλλαγή του πρωταγωνιστή από τα καθήκοντά του, ωστόσο η γνωριμία του Jonathan Irons, CEO ενός ιδιωτικού στρατιωτικού οργανισμού, δίνει στον Mitchell το εισιτήριο της επιστροφής στην ενεργό δράση.

Η απειλή του τρομοκρατικού οργανισμού KVA «έρχεται» την κατάλληλη στιγμή και μεταφέρει τον πρωταγωνιστή σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, σε μια περιπέτεια γεμάτη αξιομνημόνευτες σκηνές - και τη δράση φυσικά να αφθονεί, πάντα ακολουθώντας τα πρότυπα της σειράς.

Πράγματι, σε αρκετές περιπτώσεις το single-player campaign του τίτλου δείχνει να… τσεκάρει κουτάκια, αφού όλες οι αναμενόμενες με τα χρόνια σκηνές δίνουν για ακόμη μια φορά δυναμικά το παρόν: stealth κομμάτια, οχήματα, καταστροφές μνημείων, set pieces με over-the-top δράση.

Ο ρυθμός τις δράσης και ο τρόπος με τον οποίο η ιστορία εκτυλίσσεται είναι ιδιαίτερα καλοστημένος, με μοναδική ίσως ένσταση το τέλος της περιπέτειας του Mitchell - το οποίο έρχεται μετά από περίπου 5 ώρες.

Σε όρους single-player εμπειρίας, το Advanced Warfare αναμφισβήτητα παρουσιάζει σίγουρα μια από τις πιο απολαυστικές ιστορίες των τελευταίων τίτλων, με τον λόγο να βρίσκεται όχι μόνο στην εξαιρετική ερμηνεία του Kevin Spacey στον ρόλο του Jonathan Irons, αλλά και τις έξυπνες προσθήκες στο gameplay.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x