Τεχνολογία

Παρουσίαση: Intel Graphics HD 4600

Διαβάστε στο sport-fm.gr την παρουσίαση του Intel Graphics HD 4600.

Όπως γράψαμε και στη κεντρική παρουσίαση του Intel Core i7 4770K, η αρχιτεκτονική Haswell φέρνει πολύ μεγάλες αλλαγές στο τομέα του υποσυστήματος γραφικών, με όλα τα μοντέλα της τέταρτης γενιάς επεξεργαστών Core να έρχονται με ένα φρέσκο υποσύστημα γραφικών, το ΗD4600.

Παίρνουμε τα λόγια μας από το ίδιο το review του 4770K σαν εισαγωγή.Η πρώτη μεγάλη διαφορά στο εσωτερικό των επεξεργαστών είναι το νέο υποσύστημα γραφικών, το οποίο προσφέρει πολύ υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με το HD4000. Πλέον όλοι οι Haswell Core επεξεργαστές έρχονται εφοδιασμένοι με το HD4600 υποσύστημα γραφικών, το οποίο πέρα από ισχυρότερο είναι και βελτιωμένο από πλευράς χαρακτηριστικών, καθώς είναι συμβατό με τα DX11.1. Επίσης, υποστηρίζει υψηλότερες αναλύσεις οθόνης (μέχρι 4k x 2K), μπορεί να οδηγήσει μέχρι τρεις οθόνες ταυτόχρονα και είναι συμβατό με το πρότυπο DisplayPort 1.2 το οποίο προσφέρει διπλάσιο bandwidth σε σχέση με το DP 1.1.

Εδώ όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά γιατί στη πορεία η Intel σκοπεύει να εμφανίσει και άλλα υποσυστήματα γραφικών, κυρίως όσον αφορά σε επεξεργαστές για φορητούς υπολογιστές. Θα δούμε ένα χαμηλότερης απόδοσης υποσύστημα γραφικών που θα ονομάζεται HD Graphics αλλά και μερικά ισχυρότερα τα οποία φαίνεται πως βάζουν την Intel επίσημα στο χάρτη ανταγωνιστικότητας όσον αφορά στα γραφικά 3D. Συγκεκριμένα, το timetable δείχνει το Intel HD Graphics 5000 που είναι μια βελτιωμένη έκδοση του 4600 με διπλάσιο αριθμό execution units (από 20 πάμε στις 40) αλλά και δυο νέας ονομασίας υποσυστήματα γραφικών, τα Iris και Iris Pro.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x