Τεχνολογία

Παρουσίαση Lumia 640

Το Lumia 640 είναι ένα βαρετό smartphone. Και όσο παράξενο και αν ακούγεται, αυτό είναι ένα από τα προσόντα του.

Αποτελεί το επόμενο βήμα ανανέωσης στο line up της Microsoft, το 6ο κατά σειρά μοντέλο με το λογότυπο της αμερικανικής εταιρείας και, για την ώρα, το ένα και μοναδικό Lumia με το Denim Update 2 για τα Windows Phone 8.1. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και το τηλέφωνο με το οποίο θα γνωρίσουν ακόμη περισσότεροι τα Window 10 Mobile, εφόσον έρθει η ώρα να τα δούμε και αυτά φέτος. Οι λόγοι για όλα αυτά ακολουθούν. Το Lumia 630 ήταν τόσο τίμια πρόταση στην κατηγορία του που πραγματικά δεν υπήρχε ιδιαίτερη βιασύνη για αλλαγή.

Ειδικά από τη στιγμή που περιπτώσεις σαν το Lumia 535 έφτασαν στην αγορά, έστω στα πρώτα κύματα, με χρηστικά προβλήματα και η τιμή του Lumia 630 δεν ήταν αποτρεπτική για να κάνει κανείς το βήμα στο κάτι παραπάνω. Το σημαντικό είναι ότι το Lumia 640 έχει τα εχέγγυα για να είναι ανάλογα σταθερή λύση και επιλογή στο mid range, τόσο για νεόφυτους σε Windows Phone όσο και για εκείνους που λατρεύουν να επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος. Ουσιαστικά το Lumia 640 έχει τα ίδια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά με το Lumia 630. Μπορεί να ακούγεται άσχημο αλλά η πράξη λέει άλλα. Ως προς τις επιδόσεις, δεν τίθεται θέμα και πραγματικά είναι δύσκολο να αφήσει κακή εντύπωση το αποτέλεσμα. Συνεπώς ο χρήστης έχει στα χέρια του τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 400 στο 1,2GHz, Adreno 305 GPU.

Η οθόνη ξεφεύγει, τόσο σε μέγεθος όσο και σε ανάλυση, από τον προκάτοχο της συσκευής. Έχει διαγώνιο 5” αντί για 4,5” και ανάλυση 1280 x 720 αντί για 854 x 480. Επιπλέον η RAM διπλασιάζεται από 512MB σε 1GB, διαφορά που, σε πρακτικούς όρους, είναι μάλλον και η σημαντικότερη σε βάθος χρόνου. Μπορεί η camera να μην εντάσσεται στην οικογένεια PureView αλλά είναι αξιοπρεπής στα 8MP, ικανή για συνεχές auto focus σε φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση (1080p30 το ταβάνι για την τελευταία), έστω και αν στην περίπτωση του video το auto focus είναι κάπως υπερδραστήριο, ακόμη και όταν δεν υπάρχει λόγος. Βέβαια στο νέο μοντέλο της σειράς δεν είναι μόνη. Υπάρχει και εμπρόσθια camera με ανάλυση 1280 x 720 σε φωτογραφία και video. Δεν λείπει το LED flash όπως την προηγούμενη φορά ενώ, κάπου μέσα σε όλα, χώρεσε και πομποδέκτης NFC. Ανάλογα με την περίπτωση (όπως στην έκδοση που είχαμε στα χέρια μας) και κάλυψη 4G.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x