Games

Παρουσίαση: Metro Redux, το απόλυτο remaster

Το Metro 2033 ήταν ένας από τους πλέον υποτιμημένους τίτλους της γενιάς που πέρασε, αφού ποτέ δεν κατάφερε να επιτύχει το “blockbuster status”.

Παρόλα αυτά, η μοναδική ατμόσφαιρα και η συναρπαστική ιστορία του Artyom, η οποία ήταν βασισμένη και στο ομώνυμο βιβλίο του Dmitry Glukhovski, κέρδισε μια θέση στην καρδιά πολλών, δημιουργώντας ένα φανατικό κοινό. Παρά το γεγονός ότι το Metro «άλλαξε χέρια», η 4A Games κυκλοφόρησε το Metro: Last Light, τη συνέχεια του πρώτου τίτλου, η οποία και έτυχε θερμότερης υποδοχής. Με την έλευση της νέας γενιάς συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας, η 4A Games βρήκε την ιδανική ευκαιρία να επιδείξει την τελευταία υλοποίηση της 4A Engine με μια επανέκδοση/remake των δύο τίτλων, το Metro Redux. Με δεδομένη την κατάσταση στην Ουκρανία, η ανάπτυξη του Metro Redux δεν έγινε με τις ευκολότερες των συνθηκών, ωστόσο το ουκρανικό studio υπόσχεται την απόλυτη Metro εμπειρία. Αλήθεια, αξίζει μια επιστροφή στον υπόγειο κόσμο της μεταποκαλυπτικής Μόσχας;

Για όσους δεν είχαν την τύχη να απολαύσουν τους δύο τίτλους, η σειρά Metro (μέχρι στιγμής) αφηγείται την ιστορία του νεαρού Artyom, ενός από τους ελάχιστους επιζώντες ενός παγκόσμιου πυρηνικού ολοκαυτώματος. Τα εναπομείναντα μέλη της ανθρωπότητας αναγκάζονται να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στο σύστημα του υπόγειου σιδηρόδρομου της Μόσχας, με ελάχιστους τολμηρούς -τους Stalkers- να αναδύονται στην επιφάνεια για την ανεύρεση πολύτιμων αντικειμένων. Αντικειμένων που θα βοηθήσουν τον πολιτισμό να δημιουργηθεί ξανά, μέσα από τα έγκατα της γης σε μια νέα τάξη πραγμάτων. Όμως το σκληρό και αμείλικτο «πρόσωπο» της γης, με τα κατεστραμμένα κτήρια, την ραδιενέργεια και τον αποπνικτικό αέρα, φαίνεται πως ωχριά μπροστά στην ίδια την ανθρώπινη ψυχή.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης και δείτε ένα σχετικό video εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x