Τεχνολογία

Παρουσίαση MotorolaMoto 360

H κατηγορία των smartwearable συσκευών θα μας απασχολήσει αρκετά στο παρόν και το μέλλον της αγοράς της τεχνολογίας...

H κατηγορία των smartwearable συσκευών θα μας απασχολήσει αρκετά στο παρόν και το μέλλον της αγοράς της τεχνολογίας και ειδικά τα «έξυπνα» ρολόγια είναι ίσως από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για τις εταιρείες του χώρου να επενδύσουν και να ανεβάσουν τις κερδοφορίες τους.

Το MotorolaMoto 360 είναι από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα που παρουσιάστηκαν πριν από μερικούς μήνες και πλέον κυκλοφορεί επίσημα στην αγορά. Στην Ελλάδα μπορείτε να το βρείτε από το δίκτυο της Vodafone και πρόκειται για ένα ρολόι που «φοράει» Android λειτουργικό και συγκεκριμένα την ειδική έκδοση για αυτή την κατηγορία AndroidWear.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος είναι:
Οθόνη: 1.56 ιντσών, ανάλυσης 320x290 pixels, 205ppi
Προστασία Οθόνης: CorningGorillaGlass 3
Επεξεργαστής: TIOmap 3
Μνήμη: 512MB
Αποθηκευτικός χώρος: 4GB
Διαστάσεις: 46x11.5mm
Βάρος: 49 γραμμάρια
Λειτουργικό: AndroidWear
Συμβατότητα: Android 4.3 και μετέπειτα έκδοση, Bluetooth 4.0
Μπαταρία: 320mAh
Άλλα χαρακτηριστικά: Αισθητήρας παλμών, αισθητήρας φωτός, διπλό μικρόφωνο, βηματόμετρο

To περίβλημα του σώματος είναι μεταλλικό και γενικά δείχνει αρκετά ανθεκτικό.

Δείχνει πολύ όμορφο στο χέρι και σίγουρα ένα ακριβό προϊόν, κάτι στο οποίο σίγουρα βοηθάει και το δερμάτινο λουράκι που το συνοδεύει (και το οποίο αφαιρείται μεν, με μία σχετικά δύσκολη διαδικασία δε).

Από πλευράς πλήκτρων έχουμε μόνο ένα στο δεξί μέρος του σώματος, ενώ η φόρτιση δεν γίνεται από κάποια θύρα USB, αλλά μέσω ενός φορτιστή που περιλαμβάνεται στη συσκευασία και σας καλεί να το φέρετε σε επαφή με το Moto 360.

Η οθόνη είναι άνετη στη χρήση, οι επιλογές γίνονται εύκολα χωρίς μπερδέματα, ενώ όλοι οι αισθητήρες του smartwatch βρίσκονται στο κάτω μέρος της, εκεί που ξεχωρίζει μία λεπτή μαύρη μπάρα και η οποία δεν προσφέρει καμία λειτουργία αφής.

Από πλευράς φωτεινότητας και γωνίας θέασης, το Moto 360 τα καταφέρνει περίφημα και στην μία εβδομάδα που το είχαμε στη διάθεσή μας δεν συναντήσαμε το παραμικρό πρόβλημα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Moto 360 το βοηθούν στο να μετακινείται ανάμεσα στις διάφορες λειτουργίες του, αν και κάποιες στιγμές δείχνει κάποια μικρο-κολλήματα που συνολικά πάντως δεν χαλάνε την εμπειρία.

Οι εντολές που δέχεται γίνονται με τις κλασικές διαδικασίες swipe στην οθόνη προς τις τέσσερις κατευθύνσεις, αλλά όλα αυτά ξεκινούν να έχουν ουσία αφού ενεργοποιήσετε τη συσκευή.

Κάτι που θα πρέπει να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε αν θα αγοράσετε την πρόταση της Motorola είναι πως για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις λειτουργίες της, χρειάζεται να έχετε απαραίτητα κινητό με λειτουργικό Android.

Χωρίς συσκευή με το λειτουργικό της Google δεν μπορείτε καν να το ενεργοποιήσετε!

Από εκεί και πέρα και με τη βοήθεια της εφαρμογής AndroidWearApp, μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο του smartwatch στα χέρια σας, να περάσετεapps (προς το παρόν δεν υπάρχουν αρκετά), να διαλέξετε τις ενημερώσεις που θέλετε να σας έρχονται (κλήσεις, SMS, chatapps, meetings, events, facebook) και να αλλάξετε τις διάφορες «προσόψεις» που καθορίζουν και τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζεται η ώρα (με αναλογική ή ψηφιακή μορφή).

Τα των fitness λειτουργιών καλύπτουν τις βασικές ανάγκες του χρήστη, χωρίς ωστόσο να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν να στραφείτε σε μια πιο εξειδικευμένη συσκευή.

Πάντως, το MotorolaMoto 360 είναι αδιάβροχο κατά το πρότυπο IP67 και έτσι δεν θα πρέπει να αγχώνεστε πριν το πάρετε μαζί σας… στην μπανιέρα.

Στην πονεμένη υπόθεση της μπαταρίας, κατάφερε να μας βγάλει ολόκληρη μέρα με φυσιολογική χρήση, κάτι που ελπίζουμε πως με τις μελλοντικές αναβαθμίσεις λογισμικού να βελτιωθεί έστω στο ελάχιστο.

Μην περιμένετε να δείτε… θαύματα, απλά σίγουρα θα πρέπει να έχετε μόνιμα το νου σας στη βάση φόρτισης, ειδικά αν απουσιάζετε αρκετές ώρες από το σπίτι σας.



Το Moto 360 διατίθεται στην ελληνική αγορά από τη Vodafone την οποία και ευχαριστούμε για τη διάθεση της συσκευής.

Επιμέλεια: Παύλος Παπαπαύλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x