Τεχνολογία

Παρουσίαση: Nvidia GeForce GTX780

Πριν από μερικά χρόνια, οι δυο μεγάλοι στο χώρο των καρτών γραφικών βρισκόντουσαν σε μια τόσο έντονη μάχη, που ο κύκλος εξέλιξης των GPUs ήταν εξάμηνος.

Πριν από μερικά χρόνια, οι δυο μεγάλοι στο χώρο των καρτών γραφικών βρισκόντουσαν σε μια τόσο έντονη μάχη, που ο κύκλος εξέλιξης των GPUs ήταν εξάμηνος.

Δηλαδή είχαμε τη παρουσίαση μιας νέας αρχιτεκτονικής και ένα εξάμηνο μετά είχαμε τη παρουσίαση της εξέλιξής της.

Η κόντρα αυτή βέβαια μεταξύ AMD και Nvidia ήταν πολυέξοδη και έτσι οι δυο εταιρείες αποφάσισαν να ρίξουν ταχύτητα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτή τη στιγμή η AMD έχει την ίδια σειρά GPUs για περισσότερο από ένα χρόνο και δε πρόκειται σύντομα να έχουμε κάποια αλλαγή, ενώ η Nvidia από την πλευρά της, μετά από ένα χρόνο κάνει ένα σημαντικό refresh στα προϊόντα της.

Κάπως έτσι κάνουν την εμφάνισή τους η GeForce GTX780 και η GTX770.

Και εκεί που νομίζαμε, πριν παρουσιαστούν οι νέες GPUs, ότι θα έχουμε να κάνουμε με κάποιο rebrand των προϊόντων της σειράς GTX600, η Nvidia μας εξέπληξε ευχάριστα, αφού αποφάσισε να πάρει την αρχιτεκτονική της κορυφαίας και πανάκριβης Nvidia Titan και να τη φέρει σε περισσότερο προσιτά επίπεδα.

Φίλοι gamers, καλωσορίζουμε την GTX780, η αλλιώς τη Little Titan!

Η κάρτα που έφτασε στα χέρια μας είναι reference design από την ίδια την Nvidia και δε πρόκειται για κάποιο επίσημο μοντέλο που πωλείται στα καταστήματα.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως έχουμε να κάνουμε με μια διαφορετική κάρτα, καθώς οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι κατασκευαστές που έχουν τα προϊόντα τους στα ράφια, παίρνουν το reference design της Nvidia, τουλάχιστον στην αρχική φάση διάθεσης των GPUs, βάζουν αυτοκόλλητα και αυτό είναι.

Η GTX780 λοιπόν είναι μια μεγάλη κάρτα με μήκος 10,5ΆΆ (κοντύτερη όμως από τις HD7970/HD7950) και χρησιμοποιεί ένα από τα ομορφότερα συστήματα ψύξης που έχουμε δει σε κάρτα γραφικών.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x